Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομολογία από την Σπυράκη: Θα προσπαθήσουμε να… βελτιώσουμε την συμφωνία του Τσίπρα με τα Σκόπια!

Ομολογία από την Σπυράκη: Θα προσπαθήσουμε να... βελτιώσουμε την συμφωνία του Τσίπρα με τα Σκόπια!

Ολοένα και περισσότερο βγαίνει στην επιφάνεια η πραγματική θέση της ΝΔ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, δηλαδή η σύνθετη ονομασία. Μπορεί φαινομενικά (και για ξεκάθαρα ψηφοθηρικούς λόγους) η ΝΔ να δηλώνει ενάντια στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες και να δηλώνει ότι θα την καταψηφίσει στην ΠΑΡΟΥΣΑ Βουλή, στο ερώτημα όμως που δέχτηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη –αν στο μεσοδιάστημα πριν από την κύρωση της συμφωνίας μεσολαβήσουν εκλογές και η ΝΔ γίνει κυβέρνηση με την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία- έδωσε μια τουλάχιστον ασαφή απάντηση.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Σπυράκη επικαλούμενη το άρθρο 4 της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, είπε τα εξής: «Καταλαβαίνω (σ.σ.: από το ερώτημα) ότι προβλέπετε εκλογές πριν από το τέλος του 2018. Για την ιστορία, θα σας διαβάσω αυτό που περιλαμβάνεται στην συμφωνία. Στο άρθρο 4, στην παράγραφο Ζ, επισημαίνεται ότι οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να φέρουν χωρίς καθυστέρηση τη συμφωνία που υπέγραψαν στα Κοινοβούλιά τους». Στην συνέχεια, διάβασε λέξη προς λέξη το άρθρο 4, το οποίο λέει ότι «μόλις η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η παρούσα συμφωνία, η Ελλάδα θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα συμφωνία».

Είναι κάτι παραπάνω από ολοφάνερο ότι η ΝΔ αποφεύγει να δεσμευτεί ρητά για τις προθέσεις της, εάν και εφόσον χρειαστεί η συμφωνία των Πρεσπών να επικυρωθεί από την επόμενη Βουλή. Απλώς, αρκείται να υπενθυμίζει αφενός την κατηγορηματική δήλωσή της ότι θα καταψηφίσει και αφετέρου την «υποχρέωση» της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να φέρει στην Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών με βάση τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, θολώνοντας με τις απαντήσεις αυτές το τοπίο, αφήνει κάτι παραπάνω από ανοιχτό το ενδεχόμενο, ως μελλοντική κυβέρνηση, να αποδεχθεί την εφαρμογή της.

Φανταστείτε την εικόνα εκείνη με τον Μητσοτάκη να είναι πρωθυπουργός και να δέχεται τις «συμβουλές» από τις ΗΠΑ, την Μέρκελ και την υπόλοιπη ΕΕ για το τι θα πρέπει να κάνει με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και βγάλτε το κατάλληλο συμπέρασμα για το τι πρόκειται να πράξει. Μάλιστα, εκείνο το απόσπασμα της δήλωσης της Σπυράκη που λέει ότι «θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και για να βελτιώσει τη συμφωνία» δείχνει ξεκάθαρα ότι η ΝΔ στην πραγματικότητα αποδέχεται την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών στην φτηνή και φαιδρή λογική του ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και πως απλώς «θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη συμφωνία».

Ούτε μια ψήφος Έλληνα Πατριώτη στους πατριδοκάπηλους της ΝΔ που παίζουν πρόστυχα και χυδαία πολιτικάντικα παιχνίδια στις πλάτες του Ελληνικού Λαού! Μόνο η Χρυσή Αυγή με την ξεκάθαρη και ρητή επιστολή του Γενικού Γραμματέα, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου  προς τους Διεθνείς Οργανισμούς δεσμεύεται για την ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας Τσίπρα-Καμμένου με τα Σκόπια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: Η γερμανική FAZ συνεχίζει να ξεμπροστιάζει τον Μητσοτάκη: Θα υπογράψει την προδοσία – Το παίζει “μακεδονομάχος” για να μην διαλυθεί η ΝΔ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gkafa-ths-ekproswpou-tupou-ths-nd-tha-prospathhsoume-na-beltiwsoume-thn-sum#ixzz5J3cM076O

Exit mobile version