Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος εναντίον Αποστολάκη (υπαλλήλου του Καμμένου) για την ωμή παρέμβαση κατά της Χρυσής Αυγής

Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος εναντίον Αποστολάκη (υπαλλήλου του Καμμένου) για την ωμή παρέμβαση κατά της Χρυσής Αυγής

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης προβαίνει σε ύβρεις κατά της Χρυσής Αυγής. Καθόλου τυχαίο δεν είναι βεβαίως κάτι τέτοιο. Δεν είναι και λίγο να είσαι υπασπιστής του Γιάννου και να σε σώζει ο Καμμένος από την πτώση, βάζοντάς σε Α/ΓΕΕΘΑ.

Αυτή τη φορά αφορμή για την παράτυπη παρέμβαση Αποστολάκη στην εσωτερική πολιτική της χώρας ήταν οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση, που όμως αποτελούν σαφέστατα θέμα της εσωτερικής πολιτικής της χώρας και ως εκ τούτου πέραν των καθηκόντων του Αποστολάκη. Χώρια που την ώρα που ο υπασπιστής του Γιάννου έβριζε την Χρυσή Αυγή παρεμβαίνοντας στην πολιτική ζωή του τόπου το ζήτημα είχε ήδη διευθετηθεί.

Η παρέμβαση του Αποστολάκη, ασχέτως αν έγινε κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του ή όχι, συνιστά σοβαρότερη παρέμβαση του Στρατού στην πολιτική ζωή από τα λεγόμενα ενός βουλευτή από βήματος Βουλής.

Η εξοργιστική αυτή ανακοίνωση Αποστολάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τον επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζει τα εξής:

«Έλειπα για μέρες στη Κίνα και εκεί η διεθνής ηλεκτρονική ενημέρωση δεν είναι εύκολη. Προσπαθώντας να ενημερωθώ έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτο και απολύτως αδιανόητο τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη: Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πριν από μερικές μέρες, για την επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε απάντηση των λεγόμενων κάποιου βουλευτή που ήδη διαγράφηκε από το κόμμα του και διώκεται από τη δικαιοσύνη. Ένα δυνατό χαστούκι από το ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν τα τελευταία 44 χρόνια, από το 1974.

Όλα αυτά τα χρόνια οι ηγεσίες των ΕΔ αλλά και ο κάθε στρατιωτικός χωριστά προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να κρατήσουμε τις ΕΔ έξω από το κάδρο της εσωτερικής πολιτικής δραστηριότητος. Τεράστιο έργο, απόδειξη της σοβαρότητας, της σεμνότητας, του επαγγελματισμού μας και της άδολης αγάπης μας για την πατρίδα. Τεράστια η προσπάθεια, τεράστια και η επιτυχία. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάνω από όλους τους θεσμούς στη χωρά.

Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους εντυπώσεων πολιτικοί παράγοντες ή δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν πολλές φορές να παρασύρουν την στρατιωτική ηγεσία σε δηλώσεις ή ανακοινώσεις που θα σηματοδοτούσαν τη συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα. Απέτυχαν παταγωδώς μέχρι τώρα. Και τώρα ξαφνικά η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ παίρνει θέση σε ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής. Κατά την άποψη μου πρόκειται για μέγα ολίσθημα εκ μέρους της, που θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε αβλεψία και επιπολαιότητα. Όμως αυτά δεν συγχωρούνται πόσο μάλλον στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Στην Ελληνική Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται αλλά ούτε και του επιτρέπεται να εκφέρει άποψη ή θέση όταν πρόκειται για θέματα εσωτερικής πολιτικής. Καλό θα είναι να μην επαναλάβει αυτό το ολίσθημα προτού ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού μας αρχίσουν να κλονίζονται. Οι προσπάθειες εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων επί σχεδόν μισό αιώνα του το απαγορεύουν.»

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D608634042825296%26id%3D100010361164480&width=500

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omobrontia-purobolikou-apo-ton-t.-a-geetha-kwstarako-gia-thn-wmh-parembash#ixzz5JN2KFGP6

Exit mobile version