Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας: Περισσότεροι αστυνόμευση ζητούν οι καταστηματάρχες, άφαντοι οι Τόσκας-Καμίνης

Το σκοτεινό βασίλειο των ναρκωτικών κυριαρχεί στο κέντρο της Αθήνας, του ανεκδιήγητου δημάρχου Καμίνη και του επίσης ανεκδιήγητου υπουργού ΠΡΟΠΟ Τόσκα. Πραγματικά άθλιες εικόνες διαδραματίζονται σε καθημερινή βάση στους δρόμους κοντά στο δημαρχείο της πρωτεύουσας της Αθήνας, που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ευρωπαϊκή χώρα. Οδός Αθηνάς, Ευπόλιδος και Κλεισθένους, οι πιάτσες «θανάτου»…  ζουν και βασιλεύουν.

Η διακίνηση ναρκωτικών ξεκινάει από τις πρώτες πρωινές ώρες και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ, με τους καταστηματάρχες να εκφράζουν κραυγή αγωνίας, στέλνοντας επιστολή μέχρι και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Τσουβάλα. «Κρύβουν την ηρωίνη μέσα στις γλάστρες και την πουλάνε όλο το 24ωρο», λένε οι καταστηματάρχες.

«Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή όλοι όσοι εργαζόμαστε, κατοικούμε και έχουμε επιχειρήσεις στην περιοχή (Σωκράτους Μενάνδρου Αναξαγόρα Γερανίου, Πλατεία θεάτρου κλπ). Εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει να επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση της ανομίας. Εμπόριο και χρήση ναρκωτικών σε κοινή θέα, κλοπές , εμπόριο κλεμμένων κινητών και ποδηλάτων , μικροπωλητές (Ρομά ) φρούτων και λαχανικών που καταλαμβάνουν οδόστρωμα και πεζοδρόμιο , διαπληκτισμοί αλλοδαπών με ξύλο μαχαιρώματα κλπ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι καταστηματάρχες της Αθήνας στην επιστολή τους.

«Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν από όλα τα πάρα πάνω κινδυνεύουμε εμείς οι ίδιοι καθώς και οι πελάτες μας οι οποίοι έχουν αρχίσει να φοβούνται να επισκεφθούν τα καταστήματα μας. Βέβαια και η εικόνα που δίδεται στους τουρίστες που καταλύουν στα ξενοδοχεία της περιοχής η περνούν από αυτήν δεν είναι καθόλου κολακευτική με την παντελή έλλειψη της αστυνομίας. Για όλα τα πάρα πάνω λοιπόν ζητούμε την συνεχή αστυνόμευση της περιοχής ώστε να επανέλθει η έννομος τάξη και για να αποφευχθούν τα χειρότερα», πρόσθεσαν χαρακτηριστικά στην  επιστολή τους, που κοινοποιήθηκε εκτός από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην Εισαγγελία Αθηνών αλλά και στον Δήμο Αθηναίων.

«Βλέπουμε χρήστες, βλέπουμε εμπόρους, απροκάλυπτα όλο το 24ωρο, να πουλάνε ναρκωτικά σε κεντρικά σημεία.  Όταν τους λέμε να σταματήσουν μας απειλούν και μας εκφοβίζουν. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν υπάρχει αστυνόμευση. Μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Πίσω από το Δημαρχείο γίνεται συνέχεια εμπόριο ναρκωτικών. Όποιος και να πάει πίσω από το δημαρχείο σπάνε κόκα. Κρύβουν τα ναρκωτικά παντού, την ηρωίνη μέσα στις γλάστρες. Σπάνε μπροστά στα σκαλοπάτια. Αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια περαστικών και τουριστών. Θα ασχοληθεί κανείς μαζί μας επιτέλους;», διερωτάται ένας καταστηματάρχης, ο οποίος δέχτηκε να μιλήσει σε εφημερίδα υπό τον όρο της ανωνυμίας καθώς φοβάται και έχει δεχθεί απειλές.

Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που οι έμποροι ναρκωτικών κάνουν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» και βγαίνουν τα όπλα και τα μαχαίρια, ούτως ώστε να «επικρατήσουν» στις πιάτσες ναρκωτικών της Αθήνας. «Είχαν σφαχτεί πενήντα μέτρα από το Δημαρχείο, αλλοδαποί, ποιος προφανώς θα ελέγξει την αγορά ναρκωτικών, σφαγμένος περιφερόταν μπροστά στα μάτια των πολιτών των τουριστών και απλών περαστικών», λέει χαρακτηριστικά ένας καταστηματάρχης.

Καταστάσεις πραγματικά θλιβερές, τις οποίες βιώνουν σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των συγκεκριμένων σημείων, όχι όμως ο Καμίνης, ο Τόσκας και οι εκτός τόπου και χρόνου «ανθρωπιστές, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε ασφαλή απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από αυτές τις υποβαθμισμένες περιοχές γνωρίζουν μόνο να ομιλούν γενικά και αόριστα, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη όλων όσοι ζουν σε αυτό το καθημερινό καθεστώς ανομίας και τρόμου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/piatses-narkwtikwn-kai-lhsteiwn-sto-kentro-ths-athhnas.-afantoi-oi-kaminhs#ixzz5JSiSru9l

Exit mobile version