Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κομμουνιστής Κοτζιάς προς Ευρωπαίους: Βάλτε άμεσα τα σκόπια και την αλβανία στην ΕΕ – Οι συμφωνίες δεν πρέπει να χαλάσουν!

Ο συριζαίος υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς αφού πρόδωσε το όνομα της Μακεδονίας μας, τώρα εκλιπαρεί τους Ευρωπαίους να ξεκινήσουν άμεσα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα σκόπια διότι μπορεί να τεθεί η προδοτική συμφωνία στις Πρέσπες σε κίνδυνο!

Ο κομμουνιστής Κοτζιάς αναφέρει το ίδιο και για την αλβανία για να μην χαλάσει η συμφωνία την οποία πρόκειται να συνάψει σχετικά με «ζητήματα» των δύο χωρών.

Μέσω συνέντευξής του στην EURACTIV ο Κοτζιάς κάνει έκκληση προς όλες τις πλευρές να κατανοήσουν ότι υπάρχουν προβλήματα στα σκόπια και στην αλβανία τα οποία όμως μπορούν να λυθούν πιο αποτελεσματικά εάν ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κατά τη γνώμη μας- από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε και έθεσε τον ορίζοντα- φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις τυπικές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, θα πρέπει την υπόσχεση που δώσαμε να την υλοποιήσουμε» είπε ο υπουργός.

Μάλιστα πρόσθεσε: «Λέω στους συναδέλφους μου ότι μπορούν να είναι όσο πιο αυστηροί θέλουν. Αλλά δεν πρέπει να κόψουμε αυτή την προοπτική. Φοβάμαι ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο.

Επίσης, εάν ξεκινήσει η διαδικασία για μια από τις δύο χώρες και μείνει πχ η Αλβανία εκτός, θα δημιουργηθεί κατάσταση αστάθειας στην περιοχή. Εάν κάποιοι είχαν προβλήματα, καλό θα ήταν να μη φθάσουμε στην έκθεση της Επιτροπής και στην πρόταση να εξετάσουμε το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης. Τώρα φθάσαμε και πρέπει να το κάνουμε. Η Ευρώπη πρέπει να κρατάει τον λόγο της».

Είναι πλέον φανερό σε όλους πως οι συριζαίοι είναι πιο σκοπιανοί και από τους σκοπιανούς και πιο αλβανοί και από τους αλβανούς!

Όχι μόνο έχουν υπογράψει προδοτικές συμφωνίες που απροκάλυπτα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των γειτονικών χωρών αλλά εκλιπαρούν τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί το αντεθνικό τους σχέδιο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kommounisths-kotzias-pros-eurwpaious-balte-amesa-ta-skopia-kai-thn-albania#ixzz5JSitD1wP

Exit mobile version