Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έτοιμη η ΝΔ να αναγνωρίσει ως κυβέρνηση την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υποκριτικά δεν θα ψηφίσει ως αντιπολίτευση…

Έτοιμη η ΝΔ να αναγνωρίσει ως κυβέρνηση την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υποκριτικά δεν θα ψηφίσει ως αντιπολίτευση...

Δεν χρειαζόταν ούτε το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, ούτε η έμμεση επιβεβαίωση από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ούτε η παρεμφερής δήλωση του σλοβάκου ευρωβουλευτή Έντουαρντ Κούκαν για να αποδείξουν τις αληθινές προθέσεις του νυν επικεφαλής της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την ονομασία των Σκοπίων.

Δεν χρειάζεται να πάμε μερικούς μήνες πίσω, όταν ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι προσπάθησε να αποτρέψει την συμμετοχή βουλευτών και στελεχών του κόμματός του στο πρώτο Μεγαλειώδες Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για να αναγκαστεί μετά την τεράστια επιτυχία του να αναδιπλωθεί και να «στηρίζει», ξεκάθαρα για ψηφοθηρικούς λόγους, το άλλο Μεγαλειώδες Συλλαλητήριο της Αθήνας. Θα γυρίσουμε μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, στην ομιλία του στην Βουλή στις 16 Ιουνίου, όπου ο Μητσοτάκης φρόντισε να στείλει, έστω και «κρυπτογραφημένο», το σχετικό μήνυμα για τις πραγματικές του προθέσεις:

«Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, αλλά για τη χώρα αυτή η Συμφωνία που φέρνετε θα είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή γιατί η Συμφωνία παράγει τετελεσμένα τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν στο μέλλον. Θα έλθει προς κύρωση, αν έλθει, πολλούς μήνες αργότερα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο τότε να γίνει η οποιαδήποτε τροποποίηση»!

Για να μην τυχόν υπάρξει παρανόηση και δεν καταλάβουν στο έπακρο εκείνοι (από το εξωτερικό) «που πρέπει», ο Μητσοτάκης επανήλθε: «Προειδοποιώ για άλλη μια φορά από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων πως το να υπογραφεί αύριο αυτή η συμφωνία, καθιστά πολύ δύσκολη την ανατροπή των συνεπειών της στο μέλλον»!

Πιο ξεκάθαρος δεν μπορούσε να γίνει ο Μητσοτάκης και σε ελεύθερη απόδοση αυτό που εννοούσε έχει ως εξής: η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπογράφηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν πρέπει όμως να υπάρξει καμιά ανησυχία. Εφόσον υπογραφεί η συμφωνία και φύγουν οι σχετικές επιστολές προς ΝΑΤΟ και Ε.Ε., η όλη «δουλειά» θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη, καθώς, όπως αρέσκονται να λένε στην ΝΔ, «το κράτος έχει συνέχεια».

Σε ένα non paper, που μοίρασε η Πειραιώς πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, το έγραφε ακόμα πιο αποκαλυπτικά: «Είναι προφανές ότι αν τα καταφέρουν, καμία ελληνική Βουλή, είτε η παρούσα είτε η επόμενη, δεν θα είναι εύκολο να ανατρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διότι αν το πράξει θα είναι σαν να αξιώνει από τους Σκοπιανούς να ξαναλλάξουν το Σύνταγμά τους και το όνομά τους, γεγονός που θα καταστήσει περίγελο την Ελλάδα σε όλη τη διεθνή κοινότητα».

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα. Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε, η συμφωνία υπογράφηκε στις Πρέσπες, στην σχετική ψηφοφορία του προπερασμένου Σαββάτου φάνηκε ότι η νυν κυβέρνηση μπορεί να περάσει την συμφωνία και χωρίς τους «χρήσιμους ηλιθίους» των ΑΝΕΛ, ποντάροντας στην στήριξη άλλων συγκεκριμένων βουλευτών (κομματικά στεγασμένων και μη), οπότε το θέμα θεωρείται λήξαν, με τον Μητσοτάκη να κινείται στην θρασύδειλη κουτοπονηριά του «εσείς θα την ψηφίσετε, εμείς θα την καταψηφίσουμε, αλλά ως κυβέρνηση θα την εφαρμόσουμε».

Μπορεί ο Μητσοτάκης να χαμογελά τώρα και να γουρλώνει τα μάτια του με τον δικό του μοναδικό τρόπο, νομίζοντας ότι μπορεί να είναι «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα», ας μην βιαστεί όμως να πανηγυρίσει. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Ελληνικός Λαός είναι τουλάχιστον δύσπιστος και διστακτικός απέναντι σ’ αυτόν και το κόμμα του για το «ενδιαφέρον» τους για την Μακεδονία ΜΑΣ, αλλά και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο ο Τσίπρας να καθυστερήσει την ψήφιση της συμφωνίας στην Ελληνική Βουλή να προκηρύξει εκλογές και να πετάξει την «καυτή πατάτα» στα χέρια του Μητσοτάκη. Το τι πρόκειται να συμβεί τότε είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο…

Διαβάστε επίσης: Ξεκάθαρη παραδοχή από τον Μητσοτάκη: Δεν θα ακυρώσω την προδοσία της Μακεδονίας από τον Τσίπρα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimh-h-nd-na-anagnwrisei-ws-kubernhsh-thn-sumfwnia-twn-prespwn-thn-opoia#ixzz5JYvcBolL

Exit mobile version