Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα κοράκια του ΔΝΤ τερματίζουν τις γελοίες φιέστες Τσίπρα για την “βιωσιμότητα” του χρέους

Τα κοράκια του ΔΝΤ τερματίζουν τις γελοίες φιέστες Τσίπρα για την “βιωσιμότητα” του χρέους

Παρά την συνεχή κυβερνητική προπαγάνδα για την συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ένα δεύτερο «χαστούκι» για το χρέος και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας θα έρθει, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, όταν το ΔΝΤ δημοσιοποιήσει την έκθεση του για την Χώρα μας.

Προηγήθηκε το χθεσινό «χαστούκι» από την Κομισιόν, που ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία του Eurogroup δεν αρκεί για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του «χρέους», γιατί δεν αντιμετωπίζει τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις υπό το δυσμενές σενάριο.

Τεχνοκράτες του ΔΝΤ βρίσκονται στην Αθήνα από προχθές και επισκέπτονται υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας κ.α), το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση που προβλέπει το άρθρο 4 του καταστατικού του ΔΝΤ για τα κράτη-μέλη του.

Στην έκθεση αυτή θα περιλαμβάνεται και η ανάλυση βιωσιμότητας του «χρέους» που περιμένουν οι αγορές. Σε αυτήν αναμένεται το Ελληνικό «χρέος» να κρίνεται μεσοπρόθεσμα (έως το 2032) βιώσιμο, αλλά μακροπρόθεσμα θα εκφράζονται επιφυλάξεις, κυρίως λόγω της χαμηλής μακροπρόθεσμης μέσης ανάπτυξης, της προβλεπόμενης αύξησης των επιτοκίων στις αγορές διεθνώς, του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα κ.λπ.

Όσο, λοιπόν, κι αν επιχειρεί η κυβέρνηση να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους, η (άσχημη) αλήθεια έγκειται στο ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι όμηρος των Μνημονίων και έρμαιο στις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eo-chastouki-erchetai-gia-to-chreos.-meta-thn-komision-hrthe-h-seira-tou-dn#ixzz5JhW2cjvw

Exit mobile version