Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεμπροστιάζει τον Τσίπρα το ΔΝΤ: Έχει δεσμευθεί για περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο!

Ξεμπροστιάζει τον Τσίπρα το ΔΝΤ: Έχει δεσμευθεί για περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο!

Για άλλη μια φορά, εκθέτουν τον Αλέξη Τσίπρα οι φίλοι του, καλώντας τον να… συμμορφωθεί και να αφήσει τα ψέμματα (πράγμα αδύνατον φυσικά). Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πίτερ Ντόλμαν «δίνει στεγνά» τον Τσίπρα, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει απαρεγκλίτως όλες τις δεσμεύσεις όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου, αφού, όπως αναφέρει ο ίδιος, αυτοί οι δύο στόχοι είναι πρωταρχικής σημασίας!

Συνεπώς, όπως καθίσταται ευκόλως αντιληπτό, οι δηλώσεις του Κατρούγκαλου την παρελθούσα Τρίτη, ότι δηλαδή «δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις, καθώς στη συμφωνία δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, αλλά ούτε δεσμεύεται η κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις» (μνημονιακές εντολές δηλαδή) συνιστούν μάλλον έπεα πτερόεντα, και αυτό καταδεικνύει για άλλη μια φορά την πολιτική ανυποληψία και την τακτική της ακατάσχετης ψευδολογίας που κατατρύχει την αριστερή κυβέρνηση – παρωδία.

Διότι και μείωση των συντάξεων θα βιώσουμε και μείωση του αφορολογήτου θα επέλθει, έτσι όπως ακριβώς συμφώνησαν οι συριζαίοι με τους τοκογλύφους και έτσι όπως δηλώνει επισήμως ο εκπρόσωπός τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το alter ego του κινηματογραφικού Ψευτοθόδωρου, ο Τσίπρας άρχισε τα «ήξεις, αφήξεις», δηλώνοντας ότι «μπορεί η κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί μεν στους στόχους για εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ μέσω αρνητικών μέτρων και ταυτόχρονα για θετικά μέτρα ύψους επίσης 1%, ωστόσο θα είναι σε θέση να κρίνει με ποιον τρόπο θα πετύχουν αυτοί».

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι μέσα στη δίνη των αντιλαϊκών μέτρων, της πολιτικής της άγριας λιτότητας και των εθνικών μειοδοσιών, οι εντολοδόχοι των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσπαθούν, μέσω της δημιουργικής ασάφειας, να αποπροσανατολίσουν τεχνηέντως τον ελληνικό λαό με φθηνά ψέμματα και να υποβαθμίσουν τη σημασία των δεσμεύσεών τους στους διεθνείς επικυριάρχους. Ο λαός όμως τους έχει πάρει είδηση και χωρίς ΜΑΤ δεν μπορούν να σταθούν πουθενά!

Γεώργιος Σύρος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jemprostiazei-ton-tsipra-to-dnt-echei-desmeuthei-gia-perikopes-se-suntajeis#ixzz5JwkkFozF

Exit mobile version