Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα σφαγή συντάξεων: Έως 438 ευρώ οι μειώσεις!

Νέα σφαγή συντάξεων: Έως 438 ευρώ οι μειώσεις!

«Μια από τα ίδια» για τα μόνιμα θύματα που λέγονται συνταξιούχοι, καθώς σφαγή συντάξεων ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στην τρόικα και αποκαλύφθηκαν (εν μέρει) χθες με μειώσεις που φθάνουν ως και τα 438 ευρώ από τις πληρωμές του Δεκεμβρίου του 2018, δηλαδή με την πρώτη σύνταξη του 2019.

Η ίδια (και μόνον) διαρρέει, χωρίς καμία επίσημη θέση και τεκμηρίωση, ότι μπορεί αυτές οι αιματηρές μειώσεις να πάρουν κάποια αναβολή γενικώς και αορίστως, γνωρίζοντας βέβαια ότι τις έχει ψηφίσει!

Ακόμη και έτσι, όμως, το λέει χωρίς να έχει τίποτε χειροπιαστό καθώς, όπως καλά γνωρίζει, η τρόικα δεν συζητά αναβολή του μέτρου που είναι ένας από τους τρεις πυλώνες (σ.σ: οι άλλοι δύο είναι η μείωση αφορολογήτου και οι μεταρρυθμίσεις-ιδιωτικοποιήσεις) του διακανονισμού που της έδωσαν για την επιμήκυνση (όχι ρύθμιση) του χρέους για μια δεκαετία από το 2023 ως το 2032.

Μπορεί ο γραφικός (αλλά τόσο επικίνδυνος) Βαρουφάκης να έχει γυρίσει στην ανυπαρξία που δικαιούται, αλλά η «δημιουργική ασάφεια», που πρώτος αυτός χρησιμοποίησε, συνεχίζει να αποτελεί αποπροσανατολιστικό επικοινωνιακό όπλο της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης.

Το αποτέλεσμα, όμως, παραμένει το ίδιο θλιβερό: η Πατρίδα υπό κατοχή, ο Λαός υποφέρει, οι συνταξιούχοι να έχουν την «Τιμητική» τους στις συνεχείς μειώσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-sfagh-suntajewn.-mechri-kai-ews-438-eurw-oi-meiwseis#ixzz5JzHC017W

Exit mobile version