Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν

Αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν

Οι εκλογές στην Τουρκία ολοκληρώθηκαν με «περίπατο» για τον Ερντογάν, ο οποίος παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού και πλέον συγκεντρώνει υπερεξουσίες που δεν είχε κανείς πριν στην Τουρκία από την εποχή του Κεμάλ.

Το προηγούμενο διάστημα, υπήρχαν «διαρροές» στον φιλοκυβερνητικό Τύπο για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αιχμαλώτων Στρατιωτικών, μετά την ολοκλήρωση των τουρκικών εκλογών. Η θέση μας είναι ότι ποτέ δεν ασκήθηκαν σκληρές διπλωματικές πιέσεις προς την Τουρκία, ούτε καν απειλήθηκε με κυρώσεις.

Έχουμε από την μία τον – κατά τ’ άλλα λαλίστατο – Πάνο Καμμένο, ο οποίος δεν αναφέρεται καν στην περίπτωση των Κουκλατζή και Μητρετώδη και από την άλλη τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος για πολλοστή φορά σήμερα, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, αποκαλύπτοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρέπεμψε το θέμα για το… μέλλον.

Εάν υπήρχε το ελάχιστο επίπεδο πολιτικού φιλότιμου, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά απλά: Εφόσον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα για τους Έλληνες αιχμαλώτους, πρέπει να παραιτηθεί. Αυτό θα έπρεπε να είναι αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Όμως μιλάμε για τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη… Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να παραιτηθεί πρώτα ο Τσίπρας με τον… Καρανίκα και μετά εκείνοι. Κατώτεροι των περιστάσεων και πιστοί στην λατρεία της καρέκλας, παρατηρούν την τετράμηνη ομηρεία των αξιωματικών μας, «ελπίζοντας» ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο… μέλλον.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/an-den-mporoun-na-paraiththoun#ixzz5JzKld6OT

Exit mobile version