Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση από τον Στίβεν Πρέσφιλντ στους αισχρούς υπαινιγμούς για τον Μέγα Αλέξανδρο

Απάντηση από τον Στίβεν Πρέσφιλντ στους αισχρούς υπαινιγμούς για τον Μέγα Αλέξανδρο

Σχόλιο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Στην πρόσφατη φιέστα ομοφυλοφίλων που οργάνωσε ο Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη υπήρχαν πλακάτ με αισχρούς υπαινιγμούς για τον Μέγα Αλέξανδρο. Επίσης η ταινία για τον Μέγα Αλέξανδρο του Όλιβερ Στόουν προ ετών, την οποία έχει δείξει και η ελληνική τηλεόραση πολλές φορές, περιείχε τους ίδιους αισχρούς υπαινιγμούς για τις σχέσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον αδελφικό του φίλο Ηφαιστίωνα.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί το βιβλίο του γνωστού συγγραφέα Στίβεν Πρέσφιλντ, που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Μακεδόνα στρατηλάτη και μέσα από τις σελίδες του δίνεται η απάντηση για τους αισχρούς υπαινιγμούς του Χόλιγουντ. Να τι γράφει ο Πρέσφιλντ με τον Μέγα Αλέξανδρο να λέγει για τη σχέση του με τον Ηφαιστίωνα:

«Στα δώδεκα ήμασταν αχώριστοι. Και επιτρέψτε μου να το θέσω απλά, για εκείνους με τα διεφθαρμένα μυαλά: η αγάπη των νέων είναι συνδεδεμένη με τα όνειρά τους. Μοιράζονται μυστικά, προσδοκίες, όχι μόνο για δόξα αλλά και για την αγνότητα της αρετής (…) H αγάπη αυτή δεν διαφέρει από των κοριτσιών. Έχει το σωματικό στοιχείο, αλλά στις ευγενικές ψυχές αντικαθίσταται από την πλατωνική αγάπη. Όπως ο Θησεύς και ο Πειρίθους, ο Ηρακλής και ο Ιόλαος, όπως ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος, οι νέοι επιθυμούν να βρουν παρθένες ο ένας για τον άλλο».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apanthsh-apo-ton-suggrafea-stiben-presfilnt-stous-aischrous-upainigmous-gia#ixzz5JzLdcrKK

Exit mobile version