Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στοιχεία που σοκάρουν για την ραγδαία αύξηση της παραβατικότητας επί Τόσκα

Στοιχεία που σοκάρουν για την ραγδαία αύξηση της παραβατικότητας επί Τόσκα

Παρά την θρασύτητα που διέπουν τις ανακοινώσεις του Τόσκα για την παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας, η πραγματικότητα τον διαψεύδει και τον γελοιοποιεί. Μια βίαιη επίθεση ανά δύο ημέρες δέχονται κατά μέσο όρο οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, καθώς από τις αρχές Ιανουαρίου έως τέλος Μαΐου 2018 έχουν καταγραφεί… 97 επιθέσεις εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ και ΔΙΜΕΤ, με 16 τραυματίες αστυνομικούς, έναντι 81 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017 με 58 τραυματίες ένστολους.

Το πρώτο 5μηνο του 2018 έχουν γίνει συνολικά… 3 συλλήψεις και 10 προσαγωγές (προστέθηκαν 11 συλλήψεις τον Ιούνιο) από τα «γνωστά» σημεία της Τοσίτσα και της Χαρ. Τρικούπη. Στο μεταξύ, το ίδιο συμβαίνει με τις ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων. Τέσσερις διαρρήξεις την ημέρα, μία ληστεία ανά δύο ημέρες (αύξηση 88,1%) και μία κλοπή οχήματος κάθε 48ωρο καταγράφονται το τελευταίο 5μηνο, στο αποκαλούμενο «άβατο» της Αθήνας.

Ιδιαίτερα για τις ληστείες, τις διαρρήξεις και τις κλοπές οχημάτων, οι αριθμοί πραγματικά σοκάρουν. Το Α’ 5μηνο είχαμε 42 ληστείες, 556 κλοπές-διαρρήξεις και 78 κλοπές οχημάτων, ενώ το Β’ 5μηνο του 2018 πραγματοποιήθηκαν 79 ληστείες, 639 κλοπές-διαρρήξεις και 80 κλοπές οχημάτων.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με την ψευδολογία του Τόσκα η αλήθεια είναι οδυνηρή γι’ αυτόν. Πολύ πιο οδυνηρή, όμως, είναι για τους κατοίκους των περιοχών της έντονης παραβατικότητας, οι οποίοι δεν μπορούν να πίνουν αμέριμνοι το καφεδάκι τους, όπως κάνει ο υπεύθυνος-ανεύθυνος για την (μη) ασφάλειά τους, Τόσκας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stoicheia-pou-sokaroun-anadeiknuoun-thn-ragdaia-aujhsh-ths-parabatikothtas#ixzz5K8BV7aaE

Exit mobile version