Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Όρμπαν είναι αποφασισμένος να στριμώξει την Μέρκελ για την λαθρομετανάστευση

Η οποιαδήποτε σύγκριση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ουγγαρίας προκαλεί, εκτός από θλίψη, συμπεράσματα με νόημα.

Την ώρα που στην Γερμανία η κρίση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με αφορμή το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης εξακολουθεί να προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς, η Άνγκελα Μέρκελ συναντάται σήμερα με τον Βίκτορ Όρμπαν.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας λίγο πριν από την επίσκεψή του στην Καγκελαρία, μίλησε στην «Bild», όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως είναι πρόθυμος να συνάψει μια διμερή συμφωνία με την Γερμανία, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Η σειρά των πραγμάτων μπορεί μόνο να είναι: διαπραγματεύσεις μεταξύ Αυστρίας και Γερμανίας, κατόπιν μεταξύ Αυστρίας και Ουγγαρίας και στο τέλος –και μόνο όταν η γερμανική θέση θα έχει αποσαφηνιστεί- διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Γερμανίας» δήλωσε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι η ουγγρική θέση είναι γνωστή ήδη από το 2015 και τώρα πια είναι και ευρωπαϊκή θέση.  Επιπλέον, επισήμανε ότι προσβλέπει σε προστασία των εξωτερικών συνόρων και κέντρα προσφύγων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάνοντας μια σύγκριση της σκληρής και άκαμπτης στάσης του Όρμπαν απέναντι στην Μέρκελ σε σχέση με τις στάσεις «σούζα» και «κλαρίνο» που είχαν και συνεχίζουν να έχουν προς αυτήν κατά σειρά οι Γιωργάκης Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε έχει (στοιχειώδη έστω) Εθνική συνείδηση γιατί η Ουγγαρία έχει έναν πανάξιο ηγέτη που μάχεται σθεναρά για τα συμφέροντα της χώρας του και η Ελλάδα εθελόδουλους εντολοδόχους που λειτουργούν ως υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της Μέρκελ και της ΕΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ormpan-einai-apofasismenos-na-strimwjei-agria-thn-merkel#ixzz5KVVHQ0YV

Exit mobile version