Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόλυτα κυρίαρχος στην Θράκη ο Ερντογάν: Για χάρη του, η «ελληνική» κυβέρνηση θέλει να «ξηλώσει» τους νόμιμους μουφτήδες

Απόλυτα κυρίαρχος στην Θράκη ο Ερντογάν: Για χάρη του, η «ελληνική» κυβέρνηση θέλει να «ξηλώσει» τους νόμιμους μουφτήδες

Τον απόλυτο έλεγχο της Θράκης, μέσα από μια σειρά αλλεπάλληλων γεγονότων, δείχνουν να έχουν η Τουρκία, το προξενείο της στην Κομοτηνή και οι λοιποί άνθρωποί της στην τόσο Εθνικά ευαίσθητη αυτή περιοχή. Όταν, μάλιστα, σε αυτές τις προσπάθειές τους οι τούρκοι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή των Ελληνικών(;) κυβερνήσεων, τότε τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο. Πιο πρόσφατο περιστατικό, που αποδεικνύει κι αυτό με την σειρά του το τι συμβαίνει στην Θράκη, είναι το ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξηλώνονται οι νόμιμοι μουφτήδες στην Θράκη, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας και προκαλώντας παράλληλα αναστάτωση στην περιοχή σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο.

Το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στους νόμιμους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή αντίστοιχα, προκειμένου να παραιτηθούν και να ανοίξει ο δρόμος για την διαδοχή τους. Η αρχή έγινε την περασμένη Τρίτη στο υπουργείο Παιδείας με τον μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, ο οποίος άκουσε τον Γαβρόγλου και τον Καλπαδάκη να του ζητούν να διευκολύνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Στην «πρόταση» που του έγινε (η οποία, μάλιστα, όπως ειπώθηκε από το δίδυμο Γαβρόγλου-Καλπαδάκη ήταν «προσωπικό μήνυμα» του ίδιου του Τσίπρα) ο Σινίκογλου απάντησε αρνητικά, επικαλούμενος το «Όχι» του Ιωάννου Μεταξά. «Όπως το είπε ο Μεταξάς στους Ιταλούς, σας λέω και εγώ ένα υπερήφανο “Όχι”», τους απάντησε και βγήκε από το γραφείο, όπως αποκάλυψε αυτόπτης μάρτυρας που παρέστη στην συνάντηση. Μια ανάλογη «πρόταση» αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και με τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμελή, ο οποίος είναι επίσης αρνητικός στο ενδεχόμενο παραίτησης.

Η παρουσία του Καλπαδάκη στις συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με τους νόμιμους μουφτήδες μαρτυρά το άμεσο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και την αξίωση άμεσης παραίτησής τους, στο πλαίσιο ικανοποίησης όχι μόνο της Άγκυρας, αλλά και μεγάλου μέρους της μειονότητας που στις τελευταίες εκλογές έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη (50%) και Ροδόπη (39%) από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά. Αν συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζεται πλέον στις ψήφους των τριών μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη, τότε ίσως εξηγείται και η βιασύνη καρατόμησης των νόμιμων μουφτήδων.

Ενημερωτικά, αναφέρουμε ότι, όπως αναγράφηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης, ανιψιός του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση διατηρεί αισθηματική σχέση με το Νο 3 της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, την 38χρονη διπλωμάτη Φεϊζά Μπαρουτσού.

Τελειώνουμε, με κάτι που διαβάσαμε στην ιστοσελίδα «Tourkikanea.gr», σύμφωνα με την οποία ο Σινίκογλου, απαντώντας στον Γαβρόγλου που ζήτησε την παραίτησή του, είπε τα εξής: «Εγώ χατίρια του Ζεϊμπέκ δεν κάνω! Ξαναμιλάμε το 2022 που λήγει η θητεία μου». Νάτος πάλι ο περιβόητος Ζεϊμπέκ, ο οποίος μπορεί να μας λέει τι έκανε ο παππούς του στον πόλεμο του 1940, δεν μας λέει όμως τι κάνει ο ίδιος σήμερα για να αποδείξει τον πατριωτισμό του, απέναντι στο Έθνος των Ελλήνων…

Όπως και να έχει, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το βάθος της διείσδυσης της Τουρκίας στην Θράκη, έχοντας μάλιστα και την βοήθεια, όπου χρειαστεί, των εγχώριων κυβερνώντων εθνομηδενιστών που ελέγχουν τις τύχες της Ελλάδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apoluta-kuriarchos-sthn-thrakh-o-erntogan-gia-charh-tou-h-ellhnikh-kubernhs#ixzz5Kln1oBqZ

Exit mobile version