Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποφασισμένος ο Σαλβίνι να κλείσει τα λιμάνια στην λαθρομετανάστευση

Συνεχίζει να αποτελεί έναν από του «πονοκέφαλους» της ΕΕ ο υπουργός Εσωτερικών, αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, με τα όσα λέει και πράττει, καθώς υποστήριξε ότι τα ξένα πλοία που συμμετέχουν στις «διεθνείς αποστολές» στην Μεσόγειο πρέπει να εμποδίζονται να μεταφέρουν λαθρομετανάστες και «πρόσφυγες» στα λιμάνια της Ιταλίας.

Ο Σαλβίνι έχει ήδη κατ’ ουσίαν απαγορεύσει τον ελλιμενισμό στην Ιταλία των πλοίων των μη κυβερνητικών οργανώσεων που διασώζουν «πρόσφυγες» στην Μεσόγειο, διότι, όπως υποστηρίζει, οι ΜΚΟ συνεργάζονται με διακινητές. «Αφού σταματήσαμε τα πλοία των ΜΚΟ, την Πέμπτη θα βάλω στο ευρωπαϊκό τραπέζι στο Ίνσμπρουκ την ιταλική απαίτηση να εμποδίζεται η άφιξη στα ιταλικά λιμάνια πλοίων διεθνών αποστολών στην Μεσόγειο», ανέφερε ο Σαλβίνι σε κείμενο που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Δυστυχώς, οι ιταλικές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε ετών υπέγραψαν συμφωνίες (με αντάλλαγμα τι;) με βάση τις οποίες όλα αυτά τα πλοία μπορούσαν να ξεφορτώνουν μετανάστες στην Ιταλία. Με την κυβέρνησή μας, το τροπάρι έχει αλλάξει και θα αλλάξει κι άλλο», συμπλήρωσε ο Σαλβίνι. Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν αύριο στην Αυστρία και κυρίαρχο ζήτημα του συμβουλίου θα είναι ξανά το λεγόμενο «προσφυγικό ζήτημα».

Η… απάντηση στην ολοένα και αυξανόμενη δημοφιλία του Σαλβίνι και της Λέγκας του Βορρά μάλλον εξαντλείται σε γραφικότητες, όπως αυτή ενός ιερέα στην περιοχή της Ούμπρια, ο οποίος κρέμασε μια ταμπέλα στην θύρα της εκκλησίας του με την επιγραφή «οι ρατσιστές απαγορεύεται να εισέλθουν»(!) προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή του Σαλβίνι, ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός ντροπή για την εκκλησία και την περιοχή σε οργισμένη ανάρτησή του στο Twitter.

Ο… «αντιρατσιστής» ιερέας φέρεται «ρατσιστικά» αποκλείοντας από την εκκλησία (την οποία φαίνεται να θεωρεί ως τσιφλίκι του) όσους θεωρεί ως… «ρατσιστές». Αναμφίβολα, γραφικός, ο Τζιανφράκο Φορμεντόν (ο εν λόγω ιερέας), ο οποίος κατόρθωσε να κερδίσει κι αυτός τα ελάχιστα λεπτά δημοσιότητας που δικαιούται κάθε άνθρωπος, σύμφωνα με την ρήση που αποδίδεται στον Άντυ Γουόρχωλ.

Πέρα, όμως, από τέτοιες ασήμαντες-γραφικές λεπτομέρειες, η ουσία βρίσκεται στο ότι ο Σαλβίνι δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει μια σκληρή στάση αμύνης απέναντι στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση. Κάθε σύγκριση με την Ελλάδα σαφώς και είναι αδύνατη…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apofasismenos-o-sabini-na-kleisei-ta-limania-sthn-lathrometanasteush#ixzz5Kw3X755c

Exit mobile version