Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Να τα λέμε κι αυτά: Υπάρχουν και συριζαίοι που διαφωνούν με το «Βόρεια Μακεδονία»… θέλουν σκέτο «Μακεδονία»

Η αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνούν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», που χαρίστηκε στους Σκοπιανούς με την Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν σκέτο «Μακεδονία».

Βέβαια, είχαν εκδηλωθεί σχετικά παλαιότερα, στις εποχές του 4%, αλλά «τα γραπτά μένουν». Κι ήταν και πάλι παραμονές της Συνόδου του ΝΑΤΟ το 2008, τότε που η «δουλειά» χάλασε την τελευταία στιγμή, λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπιανών, που δεν συζητούσαν τίποτα περισσότερο από το σκέτο «Μακεδονία».

Δείτε ποιοι ήταν οι συριζαίοι «συνήγοροί» τους στην Ελλάδα:

«Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, χάριν της οποίας επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για μια νηφάλια αποτίμηση της -επίσημης και ανεπίσημης- ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της προηγούμενης δεκαετίας… Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία και δεν υπάρχει…

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net

 

Exit mobile version