Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πάνω από 6 στους 10 εργαζομένους έχουν απολυθεί τουλάχιστον μία φορά στην εποχή των Μνημονίων

Πληγή που δεν κλείνει αποδεικνύεται η εποχή των Μνημονίων, καθώς το «πικρό ποτήρι» της απώλειας μιας θέσης εργασίας τουλάχιστον για μία φορά έχουν «γευθεί» περισσότεροι από 6 στους 10 εργαζομένους, με το ποσοστό να βαίνει διαρκώς αυξανόμενο τα τελευταία χρόνια.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco, σε δείγμα 953 ατόμων, από τις 22 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου 2018. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των εργαζομένων που έχει μείνει τουλάχιστον για μία φορά εκτός εργασίας ανήλθε στο 64%( από 58% το 2017 και 54% το 2016, αντίστοιχα).

Από το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό και με τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνεται ότι, λόγω των μνημονιακών νόμων, από το 2011 και μετά οι «ευέλικτες» θέσεις απασχόλησης (προσωρινού, σε μεγάλο βαθμό, χαρακτήρα) εδραιώνονται χρόνο με τον χρόνο.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω για να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι ήδη αρκετά από μόνα τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panw-apo-6-stous-10-ergazomenous-echoun-apoluthei-toulachiston-mia-fora-sth#ixzz5L263uIkd

Exit mobile version