Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκθέτουν τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αύξηση καταγράφει η «κρυφή» ανεργία στην Ελλάδα!

Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρητό «όπου ευημερούν οι αριθμοί υποφέρουν οι άνθρωποι» και την σημασία του. Σήμερα, όμως, στην εποχή των Μνημονίων, δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και στα στοιχεία που δημοσιοποιούνται στις κατά καιρούς έρευνες.

Μια ακόμη τέτοια ένδειξη- απόδειξη αποτελεί το ότι με το ποσοστό της ανεργίας να παραμείνει στο ίδιο- δυσθεώρητο για χώρα του δυτικού κόσμου σε καιρό ειρήνης- ποσοστό (20,2% ή 949.726 άτομα), ανησυχητική αύξηση παρουσίασε τον Απρίλιο ο αριθμός του οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού, δηλαδή τόσο των συνταξιούχων όσο όμως και των πολιτών οι οποίοι- έπειτα  από σειρά αποτυχημένων προσπαθειών εξεύρεσης εργασίας- παροπλίζονται και μένουν στο περιθώριο της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον Απρίλιο στον μη οικονομικά ενεργό πληθυσμό κατεγράφησαν 3.270.298 άτομα, δηλαδή 33.634 πολίτες περισσότεροι σε σχέση με τον Μάρτιο (3.323.664 άτομα οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού). Η αύξηση των «κρυφών» ανέργων μαζί με τους συνταξιούχους είναι ακόμη μεγαλύτερη συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2017, όταν στην κατηγορία αυτή ήταν 3.211.083 άτομα, δηλαδή 59.215 άτομα λιγότερα σε σχέση με τον ίδιο  μήνα του τρέχοντος έτους. Το γεγονός αυτό είναι ανησυχητικό, με δεδομένο ότι στον  «οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό» δεν περιλαμβάνονται μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και όλοι όσοι, βάσει των ορισμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., δεν θεωρούνται ούτε απασχολούμενοι ούτε άνεργοι.

Αυτό σημαίνει ότι στην κατηγορία της «κρυφής» ανεργίας συμπεριλαμβάνονται όσοι και όσες είναι 15 έως 74 ετών και δεν αναζητούσαν ενεργά απασχόληση τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή της δειγματοληπτικής έρευνας της Στατιστικής Αρχής, κυρίως επειδή ήταν απογοητευμένοι έπειτα από διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες εξεύρεσης μιας θέσης εργασίας.

Θλίψη, απόγνωση, αγανάκτηση και οργή είναι τα συναισθήματα που γεννιούνται στους άμεσα και έμμεσα ανέργους της μνημονιακής εποχής, οι οποίοι επί 8 και πλέον χρόνια διαβαίνουν ένα σκοτεινό τούνελ χωρίς να διαφαίνεται το παραμικρό ίχνος φωτός στην άκρη του…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-krufh-anergia-aujhthhke-se-schesh-me-perusi#ixzz5LAECg56n

Exit mobile version