Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερντογάν σε δημοσιογράφους: Ο Τσίπρας έχει καλές προθέσεις και δέχθηκε εκλογή του μουφτή στην Θράκη!

Ερντογάν σε δημοσιογράφους: Ο Τσίπρας έχει καλές προθέσεις και δέχθηκε εκλογή του μουφτή στην Θράκη!

Το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ο τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν.

Όπως αποκάλυψε γίνεται μια προσπάθεια με «καλή θέληση» για τους 2 Έλληνες Στρατιωτικούς, στηριγμένη πάνω στην έκδοση των 8 τούρκων. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν είπε:

«Όλοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση»

Το πώς ακριβώς ο Τσίπρας έκανε συμφωνία με «καλή πρόθεση» ενάντια στις δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου, είναι κάτι που προφανώς μένει να δούμε στην ειδησεογραφία, μάλλον την αστυνομική.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε ο Ερντογάν ήταν, βεβαίως, η Θράκη και το θέμα των μουφτήδων. Εκεί ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής: «Συζητήσαμε το θέμα της Δυτικής Θράκης. Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε όχι. Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή»

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε μια είδηση που είχαμε παρουσιάσει προ μίας εβδομάδας περίπου: Απόλυτα κυρίαρχος στην Θράκη ο Ερντογάν: Για χάρη του, η «ελληνική» κυβέρνηση θέλει να «ξηλώσει» τους νόμιμους μουφτήδες

Απολύτως δικαιολογημένη, λοιπόν, η αποτίμηση των συνομιλιών από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρείας, ο οποίος είπε: «Ο Τσίπρας έχει καλές προθέσεις. Πραγματοποιήσαμε μακρές και εκτενείς συναντήσεις για το θέμα της έκδοσης. Ήταν εποικοδημοτικές συναντήσεις, αλλά εξετάζοντας την υπόθεση, βλέπουμε, δυστυχώς, ότι το ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης κινείτο την τελευταία διετία προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης των οκτώ στρατιωτικών. Αυτό είναι πηγή ανησυχίας για μας. Περιμένουμε [η Ελλάδα] να κάνει βήματα, που δεν θα κάνουν ευτυχείς τους πραξικοπηματίες»

Ο μεγαλύτερος εξωτερικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι προφανώς από την Τουρκία. Και έχουμε από την μία πλευρά τις “καλές προθέσεις” του πρωθυπουργού και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συρρέουν στην ορκωμοσία του Ερντογάν. Είναι, λοιπόν, απολύτως σαφές πως η Ελλάδα είναι χαμένη χωρίς μία Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erntogan-se-dhmosiografous-o-tsipras-echei-kales-protheseis-gia-ta-sumferon#ixzz5LGOrGfKh

Exit mobile version