Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εθνικισμός στα social media

Εθνικισμός στα social media

Πράγματι, ο καιρός των εφημερίδων, του ραδιοφώνου, ακόμη και της τηλεόρασης ως εργαλεία άντλησης πληροφοριών και ενημέρωσης έκτακτων, αλλά και χαμηλού επιπέδου ειδήσεων, έχει παρέλθει οριστικά! Άλλωστε, αυτό μαρτυρούν τόσο οι χαμηλές πωλήσεις των διαφόρων καθημερινών φυλλάδων, όσο και τα δελτία ειδήσεων των (πρώην) μεγάλων καναλιών, που κανείς δεν κάθεται πλέον να παρακολουθήσει δίχως καχυποψία και αγανάκτηση ως προς τον τρόπο διαστρέβλωσης της αλήθειας, ιδίως η Ελληνική νεολαία, που δείχνει να αντιδρά, γυρίζοντας την πλάτη στους ψεύτες και τους υποκριτές τύπους της δημόσιας τηλεοπτικής ζωής.

Και αυτό ως ελπίδα για το μέλλον μπορούμε να το εκλάβουμε, αφού όπως προκύπτει μέσα από αρκετές τωρινές δημοσκοπήσεις, φαίνεται ξεκάθαρα η απέχθεια των Ελλήνων απέναντι στον «κίτρινο» τύπο, αλλά βεβαίως και στις γραφικότητες αρκετών ”επώνυμων” δημοσιογραφίσκων της TV, όπου αν όχι όλες, τις περισσότερες φορές αρέσκονται στο να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, καταφέρνοντας να δημιουργούν σύγχυση ακόμη και στις μεταξύ τους επαγγελματικές σχέσεις, αφού εις το όνομα της κονόμας τα συμφέροντα θα γέρνουν αναλόγως, είτε εκ δεξιών, είτε εκ αριστερών, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι ”κύριοι” και οι” κυρίες” να υποπίπτουν τελικώς στο μεγάλο σφάλμα, αλλά και στο ποινικό αδίκημα περί διάδοσης ψευδών ειδήσεων, με μοναδικό σκοπό, βεβαίως, την χειραγώγηση της κοινής γνώμης με ότι συνεπάγεται αυτό, όσον αφορά στην λάθος κατεύθυνση που δίνουν στην κρίση του Ελληνικού Λαού.

Οι εποχές, όμως, αλλάζουν και η τεχνολογία καλπάζει σε όλα τα επίπεδα. Τα ηνία στην ενημέρωση τα τελευταία δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης κρατούν τα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ή αλλιώς «social media», όπου δίνεται η δυνατότητα στον καθένα χρήστη των παραπάνω μέσων να ενημερώνεται για οποιοδήποτε θέμα, να επικοινωνεί με την άλλη άκρη του κόσμου, αλλά και να σχολιάζει οτιδήποτε ανεβαίνει στην ροή άμεσα. Πιο συγκεκριμένα, όλο και πιο πολλοί χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο επιλέγουν ως μέσο επικοινωνίας τον ηλεκτρονικό χώρο του fb. Εκεί, ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να χρησιμοποιεί κάποιος τις παραπάνω δυνατότητες, αλλά και να ξεδιπλώνει το κουβάρι της ματαιοδοξίας του…

Διαβάστε περισσότερα στην Αντεπίθεση

 

Exit mobile version