Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Πόρτα” στους λαθρομετανάστες και από την Τσεχία: Μόνο κορόιδο στην Ευρώπη η Ελλάδα Τσίπρα και Καμμένου

“Πόρτα” στους λαθρομετανάστες και από την Τσεχία: Μόνο κορόιδο στην Ευρώπη η Ελλάδα Τσίπρα και Καμμένου

Μετά την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Αυστρία, μία ακόμη χώρα έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των χωρών εκείνων, οι οποίες είναι αποφασισμένες να θωρακίσουν τα σύνορά τους και για αυτό είναι αντίθετες στην έλευση των λαθρομεταναστών.

Πρόκειται για την Τσεχία, της οποίας ο Πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις αρνείται να δεχθεί έστω και έναν λαθρομετανάστη, μετά το σχετικό αίτημα της Ιταλίας και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της ότι η Γαλλία και η Μάλτα συμφώνησαν να παραλάβουν από 50 μετανάστες καθεμία, ενώ το ίδιο θα κάνουν Ισπανία και Πορτογαλία.

Ωστόσο, ο Τσέχος πρωθυπουργός δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις απόψεις του Ιταλού ομόλογού του και επανέλαβε την πάγια θέση του σε ότι αφορά το Μεταναστευτικό. «Η χώρα μας δεν θα δεχτεί κανέναν μετανάστη» ξεκαθάρισε μέσω twitter, εξηγώντας ότι έλαβε την επιστολή με το αίτημα του Κόντε αλλά ότι «μια τέτοια προσέγγιση συνιστά έναν δρόμο προς την κόλαση».

Σύμφωνα με τον Μπάμπις, το μόνο που κάνει μια τέτοια ενέργεια είναι «να δίνει κίνητρο στους διακινητές». Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση: «Θα πρέπει να βοηθάμε τους μετανάστες στις χώρες απ’ όπου προέρχονται, έξω από τα σύνορα της Ευρώπης, για να τους εμποδίσουμε να κάνουν αυτό το ταξίδι».

Η Τσεχία, που είναι μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, δεν έχει δεχτεί παρά ελάχιστους “πρόσφυγες” από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ – σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο- σχεδόν έξι στους 10 Τσέχους θεωρούν ότι η χώρα τους δεν θα έπρεπε να δεχθεί κανέναν λαθρομετανάστη ή “πρόσφυγα”, ακόμη και αν προέρχεται από εμπόλεμη χώρα.

Κάθε σύγκριση με την Ελλάδα και την κατάσταση που εδώ επικρατεί είναι εντελώς ασύγκριτη, για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/porta-stous-lathrometanastes-kai-apo-thn-tsechia-mono-koroido-sthn-eurwph-h#ixzz5LQiZfdhA

Exit mobile version