Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φυλλάδα της ΝΔ επιτέθηκε στον Σαλβίνι, επειδή έβαλε μπλόκο στην λαθρομετανάστευση

Φυλλάδα της ΝΔ επιτέθηκε στον Σαλβίνι, επειδή έβαλε μπλόκο στην λαθρομετανάστευση

Το πώς αντιλαμβάνεται τον Σαλβίνι και την τακτική του απέναντι στην λαθρομετανάστευση η ΝΔ και η κατεξοχήν εφημερίδα που την υποστηρίζει (Φιλελεύθερος) αντικατοπτρίζεται εύλογα στο παρακάτω κείμενο της φυλλάδας, όπου κάτω από τον τίτλο «Ο εκβιασμός του Σαλβίνι πετυχαίνει» διαβάζουμε τα εξής: «Ο ηγέτης της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ήταν ξεκάθαρος ακόμη και πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του ότι σκοπεύει να ανατρέψει- έστω και βίαια- το καθεστώς της διαχείρισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, αδιαφορώντας για τους ευρωπαϊκούς κανόνες και ρυθμίσεις.

Ο εκβιασμός του πριν από μερικές εβδομάδες να μη δεχτεί τον ελλιμενισμό πλοίων που μεταφέρουν διασωθέντες μετανάστες από τη Μεσόγειο άνοιξε το παίγνιο και προχθές ο εκβιασμός κορυφώθηκε: απαγορεύθηκε ο ελλιμενισμός ενός πλοίου του ιταλικού λιμενικού και ενός πλοίου της Frontex που μετέφεραν 450 διασωθέντες μετανάστες από τη Μεσόγειο. Μετά τη δραματοποίηση της κατάστασης, η Μάλτα και η Γαλλία δέχτηκαν να αναλάβουν 100 από τους διασωθέντες, ενώ η Γερμανία χθες δέχθηκε να αναλάβει άλλους 50. Ο εκβιασμός του Σαλβίνι πετυχαίνει και καταστρατηγεί στην πράξη την ίδια την έννοια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η αποφασιστικότητα του Σαλβίνι να θωρακίσει τα σύνορα της χώρας του και να μην παίξει το βρώμικο παιχνίδι των διακινητών λαθρομεταναστών, που αδιαφορούν επί της ουσίας για τις ζωές των ανθρώπων που μεταφέρουν παράνομα, βαφτίζεται από την «αυτοκόλλητη» φυλλάδα της ΝΔ ως «εκβιαστικός».

Μάλιστα, ο χαρακτηρισμός αυτός υπάρχει 3 (!) φορές (4, με τον τίτλο) σε ένα κείμενο μερικών δεκάδων λέξεων, δείχνοντας προφανώς το πώς αντιλαμβάνεται το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης «η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη».

Εάν στη ΝΔ και τα έντυπα φερέφωνα της θεωρούν ότι η απάντηση στο μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν βρίσκεται στην όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση των συνόρων, αλλά σε έναν γενικό και αόριστο «ανθρωπισμό», ας το πουν επιτέλους ξεκάθαρα και ας μην ισχυρίζονται θέσεις που στην πραγματικότητα δεν υποστηρίζουν, αλλά τις χρησιμοποιούν μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-salbini-petuche-na-mhn-ellimenistei-ploio-me-lathrometanastes.-epithesh-e#ixzz5LRpEVR3H

Exit mobile version