Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αντιμέτωποι με δύο χρόνια φυλάκισης οι Έλληνες Στρατιωτικοί με ευθύνη Τσίπρα – Καμμένου

Αντιμέτωποι με δύο χρόνια φυλάκισης οι Έλληνες Στρατιωτικοί με ευθύνη Τσίπρα - Καμμένου

Γράψαμε χθες για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλακίσεως των Ελλήνων Στρατιωτικών, την πέμπτη κατά σειρά και πρώτη από τότε που ο Ερντογάν ορκίστηκε σουλτάνος του Ισλαμικού Χαλιφάτου της Τουρκίας.

Σήμερα έγινε γνωστή και η αιτιολογία αυτής της άρνησης και είναι πραγματικά άξια σχολιασμού. Κατά πρώτον, οι Έλληνες Στρατιωτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με διετή φυλάκιση που σύμφωνα με τον εισαγγελέα είναι «Το κατώτατο όριο ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δυο έτη και στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «έγκλημα» στο οποίο αναφέρεται ο τούρκος εισαγγελέας είναι η παράνομη είσοδος στην τουρκία. Πρόκειται για ένα «έγκλημα» που θα μπορούσαν να έχουν αρνηθεί οι Έλληνες Στρατιωτικοί, αλλά έχει ήδη ομολογήσει ο Καμμένος με βιαστική ανακοίνωσή του εκείνες τις μέρες.

Το δεύτερο, στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι ότι ο εισαγγελέας ζήτησε την «συνέχιση της εξέτασης του ψηφιακού υλικού», γεγονός που προφανώς προκαλεί απορίες, αφού έχουν περάσει 3 και πλέον μήνες, συνεπώς το ψηφιακό υλικό έχει ήδη γίνει «φύλλο και φτερό». Είναι σαφές, λοιπόν, ότι αυτή η αίτηση του εισαγγελέα ήταν ένδειξη απειλών για την απόδοση άλλων κατηγοριών, βασισμένων σε «στοιχεία» που θα «φυτέψουν» οι τούρκοι.

Το τρίτο είναι ότι ο εισαγγελέας στήριξε την άρνησή του στην αίτηση της αποφυλακίσεως των Ελλήνων Στρατιωτικών στο θέμα «της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας», και όπως είπε «υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους».

Αυτό τρεις μήνες μετά την φυλάκισή τους και περίπου ένα μήνα μετά την σχετική τροπολογία που πέρασε από την Βουλή. Κοινώς, επί τρεις μήνες ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν έχουν λύσει αυτό το ζήτημα, που αποτελεί τυπικό κώλυμα που επικαλούνται οι τούρκοι για να συνεχίζουν την κράτηση των Ελλήνων Στρατιωτικών.

Και μετά από όλα αυτά ρωτάμε: Ακόμα να παραιτηθεί κάποιος από την κυβέρνηση;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antimetwpoi-me-duo-chronia-fulakishs-oi-ellhnes-stratiwtikoi-logw-tsipra-ka#ixzz5Lbmuy3W3

Exit mobile version