Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αντανακλάσεις του διεθνούς δρωμένου στην Πατρίδα μας

Αντανακλάσεις του διεθνούς δρωμένου στην Πατρίδα μας

Σε συνέχεια της ανάλυσής μας για τον οικονομικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις επιπτώσεις του στις μικρότερες οικονομίες, σας μεταφέρουμε σήμερα, είδηση του πρακτορείου Reuters που αναφέρεται στο πρώτο θύμα αυτού του πολέμου, στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την εταιρεία «Σωληνουργεία Κορίνθου» η οποία έχει κερδίσει σύμβαση για κατασκευή στις ΗΠΑ του αγωγού “Cactus II” μήκους 885 χιλιομέτρων, με σκοπό την μεταφορά πετρελαίου από το Δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό. Ένα σημαντικό έργο που θα μεταφέρει 670.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Όμως, ενώ το “project Cactus II” έχει ξεκινήσει από πέρυσι, έρχεται τώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ και προσθέτει έναν φόρο 25% στον εισαγόμενο χάλυβα, εκτινάζοντας το κόστος της εταιρίας  «Σωληνουργεία Κορίνθου» στα ύψη.

Η ελληνική εταιρία μέσω του συνεργάτη της στις ΗΠΑ την αμερικάνικη εταιρία Plains πήγε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, διευκρινίζοντας ότι το έργο απαιτεί ειδικό τύπου χάλυβα, ο οποίος παράγεται από τρεις μόνον εταιρίες παγκοσμίως και καμία από τις οποίες δεν είναι αμερικανική. Όμως το αίτημα εξαίρεσης από τον φόρο απορρίφθηκε, κάνοντας την συνέχιση του έργου ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι νέοι φόροι που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν φέρει μέχρις στιγμής περίπου 4.000 αιτήματα εξαίρεσης στην αρμόδια επιτροπή, από τα οποία ελάχιστα έχουν γίνει δεκτά.

Όπως γίνεται κατανοητό, η ανάγκη ανάπτυξης της εσωτερικής αγοράς για την επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελληνικών εταιριών, η ανασύσταση δηλαδή της πρωτογενούς αλλά και δευτερογενούς παραγωγής και η δημιουργία ενός ικανού εμπορικού περιβάλλοντος, που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των ελληνικών εταιριών, στο εσωτερικό και δεν θα τις καθιστά έρμαια σε ξένους κολοσσούς αλλά και στόχους για τους οικονομικούς πολέμους των ισχυρότερων κρατών, είναι κάτι περισσότερο από χρήσιμη, είναι πλέον ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ.

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητος ένας τέτοιος σχεδιασμός, αλλά είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με τις πρακτικές των κυβερνήσεών από το 1974 μέχρι τις μέρες μας. Όλο το πολιτικό σκηνικό έχει φροντίσει να γίνεται κόλαση η εμπορική δραστηριότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών, με αλλοπρόσαλλες διατάξεις, κρατική αδιαφορία, εξοντωτικές φορολογίες, συνδικαλιστικές πρακτικές αυτοκτονικές, κι ένα φορολογικό σύστημα εσόδων που στηρίζεται σε πρόστιμα.

Μαζί με τους επιχειρηματίες υποφέρουν φυσικά κι οι εργαζόμενοι, βιώνοντας μιαν συνεχή ανασφάλεια στην εργασία και φυσικά βρισκόμενοι διαρκώς στην ανεργία, αφού οι εταιρίες δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν, σε τόσο εχθρικό περιβάλλον και κλείνουν. Η αγορά παραμένει βορά στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών που έρχονται και απομυζούν εργατικό και υλικοτεχνικό δυναμικό.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, που καθόλου τυχαία δεν είναι, οι όποιες επιχειρήσεις, όπως η «Σωληνουργεία Κορίνθου», καταφέρνουν να επιχειρήσουν με επιτυχία, τελικά γίνονται παράπλευρές απώλειες στον οικονομικό πόλεμο των αντιμαχόμενων συμφερόντων της παγκοσμιοποίησης.

Οι συμπολίτες μας, πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτές οι οικονομικό-πολιτικές πρακτικές της φιλελεύθερης φιλοσοφίας και του επιθετικού καπιταλισμού, μόνο ενάντιες στα συμφέροντα του Λαού είναι.

Πρέπει να στηρίξουν την Χρυσή Αυγή και το οικονομικό πρόγραμμά της, ώστε να εφαρμοσθεί Εθνική Οικονομία, ο μόνος τρόπος πραγματικής ευημερίας των Λαών, μακριά από τοκογλυφικές πρακτικές και σπασμωδικές κινήσεις γιάπικων καταβολών, που ισοπεδώνουν στο διάβα τους, εργαζόμενους και επιχειρηματικότητα.

Γιάννης Πετρίτης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antanaklaseis-tou-diethnous-drwmenou-sthn-patrida-mas#ixzz5LbpGj4Lm

Exit mobile version