Πατώντας πάνω στην ένταση και την έκταση του θράσους που τροφοδοτείται από την αλαζονεία της κυβερνητικής εξουσίας, οι εθνομηδενιστές συριζαίοι δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό προκειμένου να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν την Ελλάδα από Χώρα σε χώρο και τον ομοιογενή Λαό της σε ετερογενή πληθυσμό.
Το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης στην κομματική φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» είναι χαρακτηριστικό αυτών των προθέσεων: «Εθνική πολιτική η ένταξη των προσφύγων», με υπότιτλο «στρατηγικό σχέδιο κατέθεσε ο Δ. Βίτσας». Ενώ με πιο μικρά γράμματα διαβάζουμε ,επίσης, ως υπότιτλους και τα ακόλουθα «Πλαίσιο με πέντε πυλώνες για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών» και «Ο σχεδιασμός για την αποσυμπίεση των νησιών. Νέοι χώροι φιλοξενίας στην ενδοχώρα».
Στις μέσα σελίδες διαβάζουμε, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής: «Βαρύτητα στην ένταξη του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού στην ελληνική κοινωνία δίνει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως “το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή δεν μπορεί να εξαιρεί αυτούς τους ανθρώπους”. Αυτό αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) υπό τον Γ. Δραγασάκη, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημ. Βίτσα να καταθέσει τους άξονες της στρατηγικής. […] “Η νέα πρόκληση στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε είναι η ένταξη μεταναστών, αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στον κοινωνικό ιστό, ανθρώπων που έχουν δικαίωμα στην εργασία, τη μόρφωση, την υγεία, στα πολιτιστικά αγαθά” υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΚΥΣΚΟΙΠ Γ. Δραγασάκης, προσθέτοντας: “Το πέρασμά μας στη μεταμνημονιακή εποχή δεν μπορεί να τους εξαιρεί”.»
Χαρακτηριστική ήταν η «ατάκα» του Δραγασάκη, που θύμισε τον «μα καλά, υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν το ξέρω;» Τσίπρα στο πολύ χειρότερο: «κλειστά σύνορα σημαίνει αναχαιτίσεις λέμβων και θανάτους αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο»! Την σκυτάλη παρέλαβε ο Βίτσας, όπου όπως έγραψε η «Αυγή», «η εθνική στρατηγική ένταξης προσφύγων και μεταναστών που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στηρίζεται σε πέντε πυλώνες, τους οποίους ανέπτυξε ο αρμόδιος υπουργός, Δημ. Βίτσας. Περιλαμβάνουν λοιπόν την μετατόπιση του μοχλού εφαρμογής της μεταναστευτικής πολιτικής από τις διεθνείς οργανώσεις και ΜΚΟ στο αρμόδιο υπουργείο, στους ΟΤΑ και τους λοιπούς φορείς του Δημοσίου, καθιστώντας “τους δήμους και τις περιφέρειες συνδιαμορφωτές των πολιτικών ένταξης και τους αναδεικνύει σε φορείς υλοποίησής τους, με παράλληλη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών”. Οι πολιτικές ένταξης θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα και θα διατρέχουν όλα τα υπουργεία.
Παράλληλα, προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στις υπηρεσίες του Δημοσίου που θα παρέχονται σε αυτόν τον πληθυσμό. Επίσης, καθιερώνεται η κάρτα του πρόσφυγα που σε συνδυασμό με το σύστημα καταγραφής και ταυτοποίησης που ήδη λειτουργεί στη χώρα, η Πολιτεία, ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, διαθέτει την απαραίτητη πληροφόρηση, με τρόπο που εγγυάται τις αρχές της Δικαιοσύνης, προάγει την δημόσια τάξη και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Προβλέπεται δε αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου με στόχο την επαναφορά στην νομιμότητα μεταναστών και μεταναστριών που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα ή έχασαν το καθεστώς νομιμότητας, με στόχο αφενός τη νόμιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και αφετέρου την κατοχύρωση του δικαιώματος σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά».
Με απλά λόγια, οι «μετανάστες» που ήρθαν «παράτυπα» στην Χώρα θα νομιμοποιηθούν και θα έχουν τις ευκαιρίες τους (που δεν φαίνεται να τις έχει ο Έλληνας άνεργος) στην εργασία και τις «βασικές υπηρεσίες και αγαθά». Και αφού πληροφορούμαστε για τις «νέες θέσεις φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στην ενδοχώρα, σε Οινόφυτα, Ελευσίνα και Βαγιοχώρι,» το ρεπορτάζ της «Αυγής» τελειώνει ως εξής: «Για τους πρόσφυγες που διαμένουν σε διαμερίσματα, ο υπουργός τονίζει ότι το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία θα παραταθεί για ακόμη έξι μήνες και αφορά ακόμη 2.000 θέσεις. Εξηγεί ότι θα υπάρξει το πρόγραμμα «Ήλιος» προκειμένου οι πρόσφυγες που μένουν σε διαμερίσματα να μη βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μείνουν άστεγοι. Σημειώνει δε ότι από το 2019 θα υπάρξει τακτική χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για την διαχείριση προσφυγικού πληθυσμού, αφού μέχρι τότε θα αξιοποιούνται πόροι από την έκτακτη χρηματοδότηση (DG-Echo). Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώνει ότι έχει διεκδικήσει ειδική χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για τα πέντε νησιά που έχουν συμπιεστεί από τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, μαζί με ενίσχυση του προσωπικού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και Διερμηνέων».
Εξασφαλισμένη, λοιπόν, και η διαμονή των «προσφύγων» σε διαμερίσματα ώστε «να μη βρεθούν αντιμέτωποι με την αστεγία». Φαίνεται ότι «αντιμέτωποι με την αστεγία» πρέπει να βρίσκονται μόνο οι Έλληνες… Με κάποια «τακτική χρηματοδότηση από την Ε.Ε.», η κυβέρνηση είναι (πολύ) πρόθυμη να μετατρέψει ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών. Και το κυριότερο: τέρμα πια οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες για την «προσωρινή διαμονή των προσφύγων». Η νομιμοποίηση-μονιμοποίησή τους βρίσκεται προ των πυλών, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την μετατροπή της Ελλάδας σε αυτό που περιγράφουμε στην αρχή.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-omologia-apo-bitsa-kai-dragasakh-tha-entajoume-tous-prosfuges-sthn-ellh#ixzz5LjFDehGH