Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΔΝΤ αποφασίζει και διατάζει την διατήρηση της εργασιακής γαλέρας των Μνημονίων

Το ΔΝΤ αποφασίζει και διατάζει την διατήρηση της εργασιακής γαλέρας των Μνημονίων

Μπορεί η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση να συνεχίζει να σερβίρει το παραμύθι της «οριστικής εξόδου από τα Μνημόνια» στις 21 Αυγούστου , αλλά εκείνοι που «έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι» φροντίζουν να υπενθυμίζουν τι πραγματικά ισχύει.

Έτσι λοιπόν, «φρένο» στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διατήρηση και περαιτέρω διεύρυνση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα, που θέλει να διατηρήσει την εργασιακή γαλέρα την οποία επέβαλε με τα τρία Μνημόνια.

Στην έκθεση του ΔΝΤ για την οικονομία της ευρωζώνης γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα και οι αναλυτές του Ταμείου τονίζουν ότι πρέπει να προχωρήσουν στα εξής συμφωνηθέντα μέτρα:

  • Διατήρηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει στην αγορά εργασίας. Αυτό που ζητείται ουσιαστικά είναι να μην επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά και να γίνουν νέες παρεμβάσεις που θα αφορούν την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αλλά και του δικαιώματος της ανταπεργίας των εργοδοτών (lock out).
  • Επιτάχυνση και περαιτέρω απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων με έμφαση στους μηχανικούς, τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους. Το ΔΝΤ ουσιαστικά ζητά την άρση όποιων εμποδίων παραμένουν στην ελεύθερη άσκηση των επαγγελμάτων αυτών αλλά και την ευκολότερη είσοδο νέων επαγγελματιών σε αυτά.
  • Ολοκλήρωση της εφαρμογής των συστάσεων του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά. Γίνεται ειδική αναφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και στο εμπόριο δομικών υλικών.

Είναι σαφές ότι το ΔΝΤ και οι λοιποί διεθνείς τοκογλύφοι είναι εκείνοι που πραγματικά κινούν τα νήματα, αντιλαμβανόμενοι τους συριζανελαίους απλώς ως τα παιδιά για τα θελήματα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-dnt-apofasizei-kai-diatazei-thn-diathrhsh-ths-ergasiakhs-galeras-twn-mnh#ixzz5LtO1OqJZ

Exit mobile version