Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μπορεί να γίνει αλλαγή συνόρων;

Μπορεί να γίνει αλλαγή συνόρων;

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Ναι! Με πλειοψηφία στη Βουλή και αυτό προβλέπεται και από το Σύνταγμα!

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως πραγματοποίησε δηλώσεις σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το παρακάτω απόσπασμα των δηλώσεων του επιτρόπου: 

Γιοχάνες Χαν: «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες»!

Σε απόλυτη συμφωνία με τον Γιοχάνες Χαν ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων …».

Ο Γιοχάνες Χαν μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την δήλωσή του αυτή έσπευσε να πει ότι δεν εννοούσε αλλαγή συνόρων, όμως οι λέξεις μιλούν μόνες τους …

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αλλαγή συνόρων, εάν προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας μας αλλαγή συνόρων και δυστυχώς προβλέπεται!  Σας παραθέτουμε το σχετικό άρθρο, το οποίο έχει ως εξής:

Άρθρο 27: (Μεταβολή στα όρια της Επικράτειας)

1. Kαμία μεταβολή στα όρια της Eπικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. 

2. Xωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Eλληνική Eπικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ’ αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή.

Όπως διαβάσατε στην παράγραφο ένα του άρθρου 27 δίνει την δυνατότητα στην πλειοψηφία της Βουλής να αλλάζει τα όρια της Επικράτειας, δηλαδή τα σύνορα! Τυχαία τοποθετήθηκε αυτό το άρθρο στο Σύνταγμα της Ελλάδος; Τυχαία υπάρχει στην συνέχεια άρθρο, το οποίο πάλι με πλειοψηφία της Βουλής (αυξημένη) προβλέπει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Και το μέγα ζήτημα το οποίο τίθεται είναι εάν είναι Σύνταγμα ελευθέρου κράτους ή προτεκτοράτου ένα Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει αλλαγή συνόρων και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mporei-na-ginei-allagh-sunorwn#ixzz5Lz6LXiez

Exit mobile version