Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η φτωχοποίηση και η υπερφορολόγηση των Ελλήνων με αριθμούς

Η φτωχοποίηση και η υπερφορολόγηση των Ελλήνων με αριθμούς

Με την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων να είναι μόνο πέντε μέρες μακριά, την 26η Ιουλίου 2018, περισσότεροι από 600 χιλιάδες φορολογούμενοι ακόμη δεν έχουν τολμήσει να συμπληρώσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Στις 2 Νοεμβρίου 2017 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δήλωνε ανερυθρίαστα ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης των Ελλήνων ήταν μια συνειδητή επιλογή της κομμουνιστικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Βέβαια η συστηματική φτωχοποίηση των Ελλήνων από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται συστηματικά έως σήμερα και αυτό το γεγονός καταδεικνύεται από τα πρόσφατα στατιστικά υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2018.

Για παράδειγμα έως την 21η Ιουλίου 2018, δηλαδή μόνο πέντε ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας για την φετινή υποβολή των φορολογικών στοιχείων για το 2017, περισσότεροι από 600 χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ο δισταγμός των φορολογούμενων που βλέπουν να έχουν αναγκαστικά χρεωστικές δηλώσεις είναι δικαιολογημένος όταν ανατρέχουν στην συνειδητή υπερφορολόγηση του Χουλιαράκη. Αναλυτικά από τους συνολικά κατά προσέγγιση 6.250.000 υπόχρεους έχουν υποβληθεί οι 5.509.193 δηλώσεις με περίπου τις 2.606.441 (δηλαδή το 47,53% επί του συνόλου ή σχεδόν τις μισές) να είναι είναι μηδενικές!

Παράλληλα ο αριθμός των φορολογουμένων που έχουν να λαμβάνουν επιστροφή φόρου είναι ελάχιστος και σε αριθμό αλλά και σε ποσό επιστροφής. Ενδεικτικά μόλις το 12,82% επί του συνόλου ή μόνο 704.170 φορολογούμενοι από τα συνολικά 6 εκατομμύρια θα λάβουν επιστροφή φόρου και αυτή θα είναι κατά μέσο όρο μόνο 414 ευρώ. Αντιθέτως για  2.172.986 φορολογούμενους προέκυψε χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα που αναλογεί σε πρόσθετο φόρο 2,45 δισ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 1127 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Φυσικά ακόμη περισσότερη φορολογία είναι εμπρός των πυλών των Ελλήνων αφού τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μετά από την τελευταία αύξηση των αντικειμενικών αξιών από τον Τσακαλώτο, ενός “παράλογου φόρου που δεν διορθώνεται αλλά μόνο καταργείται” όπως είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το 2014, θα σταλούν προς πληρωμή στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Συμπερασματικά με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης εκτιμάται ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο και ότι το συνολικό ποσό της υπερφορολόγησης θα ανέβει στο δυσθεώρητο και μη ανταποδοτικό ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μόνη λύση στο αδιέξοδο της κομμουνιστικής υπερφορολόγησης με απώτερο σκοπό την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού είναι μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-ftwchopoihsh-kai-h-uperforologhsh-twn-ellhnwn-me-arithmous#ixzz5M4CgWlVb

Exit mobile version