Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περί της ωμής βρετανικής ανάμειξης στην «επιχείρηση Αττίλας» στην Κύπρο

Τέτοιες μέρες του 1974 η Κύπρος μας δεχόταν την βάρβαρη εισβολή των ορδών του Αττίλα. Που δεν ήταν μόνοι, καθώς ενεργό συμμετοχή στην επιχείρηση είχαν και οι Βρετανοί, από τις βάσεις που είχαν –και που εξακολουθούν να έχουν- στο νησί!

Επειδή πάνω σ’ αυτό το θέμα υπάρχει σκόπιμη συσκότιση και πολύς κόσμος δεν ξέρει σχεδόν τίποτα, δημοσιεύουμε άκρως απόρρητο έγγραφο, με ημερομηνία 9 Αυγούστου 1974, το οποίο υπογράφει ο τότε αρχηγός της ΓΕΕΦ υποστράτηγος Ευθύμιος Καραγιάννης)

1. «Τα πλείστα των A/Φ (αεροσκαφών) άτινα εβομβάρδιζαν τας θέσεις της E.Φ. (Εθνικής Φρουράς) και τους Ελληνοκυπρίους ανεφοδιάζοντο εις πυρομαχικά και καύσιμα εις αγγλικήν βάσην Ακρωτηρίου. Ομοίως πιλότοι και χτυπημένα A/Φ (αεροσκάφη) αντικαθίσταντο εκεί και τα αγγλικά σήματα αντικαθίσταντο εκεί δι’ επικολλήσεως αυτοκολλήτου ταινίας με τουρκικά τοιαύτα.

2. Άνωθεν του T/K θύλακος της Λευκωσίας εθεάθη δις να υπερίπταται έν μέγα A/Φ μεταγωγικόν. Τούτο εφωτογραφήθη και εις την φωτογραφία εμφαίνονται τα αγγλικά σήματα.

3. Εις βάσιν Ακρωτηρίου υπάρχει έν A/Φ με σήματα της E.Δ. (Ειρηνευτικής Δύναμης) και προσωπικόν τουρκικόν. Από ό,τι είναι γνωστό εις ημάς η E.Δ. (Ειρηνευτική Δύναμη) δεν διαθέτει A/Φ παρά μόνο ελικόπτερα. Κατάθεσις και φωτογραφίαι συνυποβάλλονται.

4. Το βρετανικόν ελικοπτεροφόρον «Ερμής» κατά τας ημέρας 20-21 και 22/7/74 καθ’ ην τουρκικά πλοία επεβίβαζαν τουρκικά στρατεύματα εις προγεφύρωμα Κυρηνείας ευρίσκετο συνεχώς κινούμενον εντός της…

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/peri-ths-wmhs-bretanikhs-anameijhs-sthn-epicheirhsh-attilas-sthn-kupro#ixzz5MGQ90uoa

Exit mobile version