Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πολιτική εμπάθεια του «συνταγματικού τόξου» κόστισε δεκάδες αθώες ζωές

Από τον Ιούλιο του 2016 η Χρυσή Αυγή είχε θέσει με Ερώτηση προς την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., το ζήτημα σχετικά με την εξέταση της πιθανότητας προμήθειας του ρωσικής κατασκευής αμφίβιου αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων Μπερίεφ 200 (Beriev Be-200).

Ενός αεροσκάφους το οποίο εάν υπήρχε διαθέσιμο στον στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος, πιθανότητα να μην είχαμε οδηγηθεί στην εθνική τραγωδία η οποία συντελέσθηκε στην Αττική. Άλλωστε υπήρχε ήδη το προηγούμενο όταν το 2007 η ρωσική κυβέρνηση στο πλαίσιο διεθνούς βοήθειας και κατόπιν αιτήματος της τότε ελληνικής κυβέρνησης είχε στείλει αεροσκάφη αυτού του τύπου, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που κατέκαιγαν και τότε την Ελληνική επικράτεια.

Ερωτήθηκαν λοιπόν τον Ιούλιο του 2016 οι συγκυβερνώντες εάν είχαν την πρόθεση να εξετάσουν τις επιχειρησιακές παραμέτρους ένταξης του εν λόγω αεροσκάφους στο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εάν είχαν την πρόθεση να προσεγγίσουν την Ρωσία προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης προμήθειας αυτών των αεροσκαφών.

Η απάντηση του αρμοδίου Υπουργείου ήταν η ακόλουθη: «…στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος έχει προβεί σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προκειμένου τα πτητικά μέσα να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Προς την κατεύθυνση της βελτίωσης, κατά το μέγιστο δυνατό, της επιχειρησιακής δράσης, έχει προχωρήσει και στη σύνταξη μελετών αεροπυρόσβεσης μέσω Επιτροπών είτε του Πυροσβεστικού Σώματος, είτε του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας αντίστοιχα, με γνώμονα τη χρήση των νέων τεχνολογιών και μέσων. Επισημαίνεται τέλος, ότι η προμήθεια νέων αεροσκαφών αποφασίζεται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και εγκρίνεται από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.)…».

Με άλλα λόγια «…όλα βαίνουν καλώς, εμπιστευθείτε μας, ξέρουμε τι κάνουμε…». Όπως αποδεικνύουν τα τραγικά γεγονότα, όχι μόνο δεν μπήκαν καν στον κόπο να εξετάσουν το ενδεχόμενο, αλλά και αυτά τα οποία ανέφερε τότε στην απάντηση του ο αρμόδιος Υπουργός σε καμία περίπτωση δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν την εθνική τραγωδία.

Το κόστος απόκτησης ενός αεροσκάφους Μπερίεφ 200 (Beriev Be-200) ανέρχεται περίπου στα είκοσι πέντε εκατομμύρια Ευρώ. Οι δεκάδες αθώες ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας, οι οποίοι έτυχαν φρικιαστικού τέλους, πόσο άραγε κοστολογούνται από τον Τσίπρα και τον Καμμένο;

Διαβάστε επίσης: Αν είχαμε μερικά BE-200 Beriev, θα είχε αποφευχθεί η εθνική τραγωδία!

Τσάμης Θεοφάνης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-politikh-empatheia-tou-suntagmatikou-tojou-kostise-dekades-athwes-zwes#ixzz5MQhi3uYj

Exit mobile version