Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όλοι τους συνένοχοι στο έγκλημα

Ένας από τους παράγοντες που συνετέλεσε στην τραγωδία, όχι όμως ο καθοριστικός όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και η αυθαίρετη και η άναρχη δόμηση.

Η κύρια αιτία της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας είναι προφανώς η εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης και η ανυπαρξία σχεδίου έγκαιρης εκκένωσης που οδήγησαν δυστυχώς σε εκατόμβη θυμάτων.

Πέρα όμως από αυτό, η ανυπαρξία ρυμοτομίας και η άναρχη δόμηση αυθαιρέτων συνετέλεσαν στο να μετατραπεί η περιοχή Μάτι την ώρα της φυσικής καταστροφής σε παγίδα θανάτου.

Συνυπεύθυνοι και συνένοχοι για αυτό το χάλι είναι όλοι τους, συλλήβδην το “συνταγματικό τόξο” που τώρα αλληλοκατηγορείται για το έγκλημα των αυθαιρέτων.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τον νόμο 4178 του 2013 νομιμοποίησε τα αυθαίρετα και την άναρχη δόμηση. Η συνέχεια φυσικά έγινε από την “αθώα περιστερά”, την αριστερά η οποία κυβερνά την χώρα τα τελευταία τρία χρόνια και συμμετέχει στην εξουσία σε δήμους και Περιφέρειες δεκαετίες τώρα.

Με τον νόμο 4495 του 2017 ο Σπίρτζης νομιμοποιεί όλα τα αυθαίρετα με κόστος μειωμένα πρόστιμα, έχοντας σαφείς ψηφοθηρικούς και εισπρακτικούς σκοπούς. Οι φιλικές προς την κυβέρνηση φυλλάδες μάλιστα πανηγύριζαν για αυτό το ανοσιούργημα.

Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα χθες ο ίδιος ο Σταθάκης με απόφασή του, η οποία δημοσιεύεται σε ΦΕΚ (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63)  έδωσε άδεια σε αυθαίρετα κτίσματα στο φονικό “κόκκινο λιμανάκι” στο Μάτι. Το μόνο που αρκέστηκε να προφασιστεί για να δικαιολογηθεί ήταν ότι η περιοχή δεν πολεοδομήθηκε επί κυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου, αλλά το 2012.

Είναι προφανές πως για τα αυθαίρετα είναι όλοι τους συνένοχοι και καλά θα κάνουν να σωπαίνουν, καθώς φέρουν όλοι τους ακέραιο μερίδιο ευθύνης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kalutera-na-to-boulwsoun-allhlokathgories-suntagmatikou-tojou-gia-anarchh-d#ixzz5MYXOL7Io

Exit mobile version