Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο αμερικανοκομμουνιστής Κοτζιάς, οι κότες της εξωτερικής πολιτικής και η Χρυσή Αυγή

Σε αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας έχει ανάγει εαυτόν ο κομμουνιστής υπουργός των Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο οποίος ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους κουνά απειλητικά το δάχτυλο προς τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό, προβαίνοντας σε δηλώσεις-κηρύγματα αξιοπρέπειας και ήθους προκειμένου να μας πείσει πως… ο ίδιος και η κυβέρνησή Τσίπρα-Καμμένου δεν είναι μαριονέτες των Αμερικανών!

Με αφορμή λοιπόν δυο γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος, τη συμφωνία-προδοσία των Πρεσπών και την απέλαση Ρώσων αξιωματούχων από την Ελλάδα με την αιτιολογία πως επιχείρησαν να τη σαμποτάρουν, ο κομμουνιστής Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε τα εξής κωμικοτραγικά: «Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική»!

Χειρότερο βέβαια απ’ το να αποποιείσαι τον ρόλο της κότας, είναι να αυτοπαρουσιάζεσαι ως κόκκορας, ενώ κάθε ενέργειά σου μαρτυρά και αποδεικνύει πως είσαι το τρανότερο παράδειγμα κότας!

Παραθέτουμε για του λόγου το αληθές ένα γεγονός το οποίο μικρή έκταση έλαβε στα «αντικειμενικά και έγκριτα» μέσα ενημέρωσης (τα οποία υποτίθεται χτυπούν «ανελέητα» την αμερικανοκίνητη Χούντα Τσίπρα-Καμμένου) και διαψεύδουν οικτρά τον επιδείξαντα συμπεριφορά κότας υπουργό των Εξωτερικών.

Ενώ οι στρατιωτικοί μας  Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης παραμένουν επί σχεδόν 150 ημέρες όμηροι του τουρκικού Κράτους και ο κύριος Κοτζιάς σφυρίζει αδιάφορα, μη έχοντας προβεί στην οποιαδήποτε κίνηση διεθνοποίησης του ζητήματος προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση, συλλαμβάνονται το απόγευμα της 19ης Ιουλίου στην απαγορευμένη περιοχή ΖΑΠ (Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) του χωριού Σοφικό Διδυμοτείχου στον Έβρο, τέσσερις Τούρκοι. Οι δύο εξ αυτών, δήλωσαν πως είναι δημοσιογράφοι και ταξίδεψαν στον Έβρο από την Αθήνα για να κάνουν ρεπορτάζ για το περιστατικό αγνοούμενης γυναίκας και τριών παιδιών στον Έβρο. Οι άλλοι δύο Τούρκοι υποστήριξαν πως είχαν πάει στον Έβρο από τη Θεσσαλονίκη για να… «βοηθήσουν στο ρεπορτάζ, αναφέροντας πως είναι φίλοι της οικογένειας και συνοδεύουν τους δημοσιογράφους»!

Όπως θα ανέμενε κανείς από μια συγκυβέρνηση-κότα, οι Τούρκοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή και μάλιστα σε μια επίδειξη σκληρότητας αντίστοιχη εκείνης την οποία επιδεικνύει η Τουρκία στους ομήρους στρατιωτικούς μας, τους έγιναν και συστάσεις από το δικαστήριο!

Τούτο όμως το περιστατικό κατασκοπίας, ωχριά μπροστά σε εκείνο που έλαβε χώρα την Κυριακή 15 Ιουλίου στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και για το οποίο (όπως για τόσα παρόμοια κατά το παρελθόν), ο «πολύς» κομμουνιστής Κοτζιάς κάνει την κότα!

Το προξενείο Κομοτηνής λοιπόν, διοργάνωσε τελετή για την επέτειο των δύο ετών από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν στην Τουρκία, τελετή υπό τον πομπώδη τίτλο «Ημέρας εθνικής ενότητας και δημοκρατίας». Ποιοι όμως συμμετείχαν σε αυτή την περίφημη τελετή τουρκικής «εθνικής ενότητας»; Διαβάστε με προσοχή: «παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης Αχμέτ Ιμπράμ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μουσταφά Κατραντζή και Οντέρ Μουμίν (ανεξάρτητος), οι δήμαρχοι Μύκης Τζεμήλ Καπζά, Ιάσμου Ισμέτ Καδή και Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ και πρώην βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν»!

Δύο βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου συνεπώς, έλαβαν μέρος σ’ αυτή την τελετή τουρκικής εθνικής ενότητας και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η τουρκική δημοκρατία κρατά ομήρους τους Κούκλατζη και Μητρετώδη δίχως κανένας να μπορεί με σαφήνεια να πει για πόσο ακόμη θα διαρκέσει η ομηρία τους. Ελέγχει το τουρκικό προξενείο και κατ’ επέκταση η Άγκυρα τους εν λόγω βουλευτές; Επιδιώκεται και επιτυγχάνεται μέσω αυτών, παρέμβαση τρίτης χώρας στην ελληνική εσωτερική πολιτική; Είναι προφανές! Τί έπραξε επ’ αυτού το υπουργείο Εξωτερικών υπό τον κύριο Κοτζιά; Ουδέν!

Το γεγονός συνεπώς ότι ο υπουργός των Εξωτερικών αποδεικνύεται περίτρανα ότι επιλέγει που θα παραστήσει τον κόκκορα (και με τις πλάτες τίνος) καταδεικνύει αφενός ότι ενεργεί εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι του Ελληνικού Λαού και αφετέρου -μιας και άνοιξε συζήτηση για τις κότες της εξωτερικής πολιτικής- πως είναι κότα και μάλιστα ξεπουπουλιασμένη!

Υπενθυμίζεται πως όταν η Χρυσή Αυγή έθεσε επιτακτικά στο κοινοβούλιο το ζήτημα των βουλευτών της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης (ιδιαίτερα μετά την δήλωση Ερντογάν περί δικών του βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο) ο πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης και πίσω του όλο το μπλοκ της ξενοκρατίας και του ραγιαδισμού, μέμφθηκαν το Κίνημά μας για ρητορική «μίσους και διχασμού». Για να αντιληφθείτε επιπλέον, την σύμπνοια του «δημοκρατικού» τόξου στο ζήτημα, όταν παλαιότερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής κάλεσε τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης να δηλώσουν δημοσίως εάν θεωρούν τη μειονότητα μουσουλμανική (όπως η Συνθήκη της Λωζάνης ορίζει) ή τουρκική (όπως επιδιώκει η Άγκυρα), ο τότε προεδρεύων της διαδικασίας νεοδημοκράτης Νικήτας Κακλαμάνης είχε δηλώσει μετ’ επιτάσεως: «Κύριοι της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτές δεν θα γίνουν δηλωσίες»!

Σημειώνεται τέλος ότι ο Αρχηγός και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν τιμωρηθεί από τη βουλή του Βούτση με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, για την αποκάλυψη του ρόλου των συγκεκριμένων βουλευτών στη Θράκη, με αποκλεισμούς και χρηματικά πρόστιμα.

Αυτά τα ολίγα για να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός ποιες είναι οι κότες της πολιτικής ζωής του τόπου, οι οποίες άνοιξαν τις φτερούγες τους κατόπιν εντολής της Ουάσιγκτον και νόμισαν πως έγιναν αετοί!

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-amerikanokommounisths-kotzias-oi-kotes-ths-ejwterikhs-politikhs-kai-h-chr#ixzz5Md2sTHoK

Exit mobile version