Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας από πυρά ισραηλινών

Από τις 30 Μαρτίου πάνω από 157 Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδήλωσης. Ο 17χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στο στήθος στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ο θάνατός του ανεβάζει σε τρεις τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αυτές

Δύο Παλαιστίνιοι, 14 και 43 ετών, σκοτώθηκαν την Παρασκευή από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδας της Γάζας.

Στη Γάζα, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων, ένας 14χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το άλλο θύμα, ο 43χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι, ανατολικά της Καν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε για να αποτρέψει τους διαδηλωτές που προσέγγιζαν το φράκτη.

Τουλάχιστον 157 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη στις 30 Μαρτίου των διαδηλώσεων κατά του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια και ζητώντας το δικαίωμα επιστροφή των Παλαιστινίων στις περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν το 1948.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akoma-treis-nekroi-palaistinioi-sthn-lwrida-ths-gazas-apo-pura-israhlinwn#ixzz5MdltG6hz

Exit mobile version