Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έως και 66% εξαφανίζονται οι συντάξεις χηρείας με τον νόμο Κατρούγκαλου

Ακόμη μια απόδειξη της σφαγής των συντάξεων από την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση αποτελεί η διπλή μείωση-σοκ που θα έχουν από 1.1.2019 οι κύριες συντάξεις χηρείας, οι οποίες πλέον μετατρέπονται σε επιδόματα, δείγμα της κυβερνητικής κοινωνικής αναλγησίας.

Η πρώτη μείωση θα πραγματοποιηθεί επί της βάσης υπολογισμού τους,  δηλαδή την σύνταξη του θανόντος, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού τους. Εκτιμάται ότι το νέο έτος οι περικοπές στις κύριες συντάξεις χηρείας θα κινηθούν έως και το 66%. Και αυτό γιατί οι καταβαλλόμενες ή καταβλητέες κατά την 12η Μαΐου 2016 συντάξεις χηρείας πρέπει να επανυπολογισθούν βάσει των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.

Ειδικότερα θα πρέπει να επανυπολογισθούν οι κύριες συντάξεις τις οποίες έπαιρναν οι θανόντες συνταξιούχοι (δηλαδή, πριν τον θάνατό τους, έως και την 12η Μαΐου 2016), εφόσον αυτές είχαν ήδη εκδοθεί προ της 12ης Μαΐου 2016 (ή είχαν υποβληθεί οι σχετικές αιτήσεις προ της ημερομηνίας αυτής). Έπειτα θα πρέπει να επανυπολογιστούν αυτές καθαυτές οι κύριες συντάξεις χηρείας τις οποίες λαμβάνουν οι δικαιούχοι μετά τον θάνατο των συζύγων τους.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων χηρείας σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου μπορεί να επιφέρει μείωση έως και 66% σε συντάξεις χηρείας! Όπως ανέφερε ως παράδειγμα στο πρόσφατο συνέδριο ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Αντώνης Κουρουκλής, ίσως υπάρξουν περιπτώσεις όπου ο επιζών σύζυγος, ο οποίος ελάμβανε 1.500 ευρώ, να πέσει με τον νέο τρόπο υπολογισμού στα 520 ευρώ!

Χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο για να γίνει ξανά αντιληπτό ότι οι νυν κυβερνώντες συνεχίζουν «επάξια» το έργο των άλλων μνημονιακών προκατόχων τους στην σφαγή των συντάξεων;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ews-kai-66-ejafanizontai-oi-suntajeis-chhreias-me-ton-nomo-katrougkalou#ixzz5MplFMOLJ

Exit mobile version