Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από το 1920 στο 2018: Δραγούμης και Μακεδονία

Από το 1920 στο 2018: Δραγούμης και Μακεδονία

«Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε» – Ίων Δραγούμης, «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα»

Στις 31 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 98 χρόνια από την δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη. 98 χρόνια έχουν περάσει από την αποφράδα ημέρα που οι «δημοκράτες» εκτέλεσαν στο κέντρο των Αθηνών τον πατέρα του Ελληνικού Εθνικισμού Ίωνα Δραγούμη, αλλά δεν κατάφεραν να «σκοτώσουν» και το έργο του, το οποίο παραμένει ζωντανό και τραγικά επίκαιρο μέχρι τις μέρες μας.

Εν έτει 2018, λοιπόν, οι συριζαίοι, μαζί με τους ψεκασμένους συνοδοιπόρους τους και με την διακριτική υποστήριξη των πολιτικών (και όχι μόνο) απογόνων του Μπενάκη (ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έδωσε την διαταγή για την εκτέλεση του Δραγούμη) σχεδιάζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας, σχεδιάζουν να δώσουν το ιερό όνομα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων στους απογόνους των κομιτατζήδων.

Όλα αυτά μας φέρνουν κατά νου τον Ίωνα Δραγούμη, ο οποίος είχε οργανώσει την «Μακεδονική Άμυνα» για να πολεμήσει τους κομιτατζήδες και γενικότερα, από κοινού με τον Παύλο Μελά, οργάνωσε τις ελληνικές κοινότητες εναντίον των εξαρχικών κομιτάτων, κινητοποίησε τις Ελληνικές Δυνάμεις και αναδείχθηκε ένθερμος υποστηρικτής της μακεδονικής σύγκρουσης. Ο Ίωνας, παρότι «έφυγε», ζει ακόμα και σήμερα και μας οδηγεί σε νέους Μακεδονικούς Αγώνες!

«Άλλοι μας βάλανε… Δεν είπε λέξη (ο Δραγούμης). Στη θέση του σπασμένου μονόκλ έβαλε ένα άλλο. Μας κοίταγε στα μάτια και περίμενε. Πυροβολήσαμε, όταν ο λοχίας μας απείλησε ότι θα μας τουφεκίσει…» – Η κατάθεση ενός εκ των εκτελεστών στο δικαστήριο αναδεικνύει το μεγαλείο του ανδρός.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apo-to-1920-sto-2018-dragoumhs-kai-makedonia#ixzz5MuniFu60

Exit mobile version