Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιχείρηση… «ξεφουσκώστε την Χρυσή Αυγή»

Επιχείρηση… «ξεφουσκώστε την Χρυσή Αυγή»

Έχει γίνει αντιληπτό ότι έχουμε πλέον μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, όπως επίσης είναι αντιληπτό ότι το καθεστώς έχει αρχίσει και αισθάνεται εξόχως άβολα από τα συνεχώς διογκούμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και, ως γνωστόν, εκλογές με ισχυρή Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να γίνουν για… προφανείς λόγους. Έτσι, τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων από Σύριζα, μέχρι ΝΔ έχουν ήδη αρχίσει και εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση.

Τα αναχώματα

Το πρώτο που αξίζει να παρατηρήσουμε είναι το καθεστώς θα επιχειρήσει την κλασσική διαχείριση του προβλήματος μέσω αναχωμάτων. Έχει ήδη δημιουργήσει τις «πολιτικές κινήσεις» του και θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να τις διαφημίσει με κάθε δυνατό τρόπο. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα δούμε απίθανα πράγματα την επόμενη περίοδο, προκειμένου να διαφημιστεί το ανάχωμα που θα προκρίνει το καθεστώς.

Ανάλογες επιχειρήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν. Πρώτο εγχείρημα «πατριωτικού» κόμματος για να μην ανέβει η Χρυσή Αυγή ήταν το κόμμα Καρατζαφέρη, το οποίο εν τέλει κατέληξε να ψηφίζει μνημόνιο και να στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Κάποιοι από αυτό το ανάχωμα κατέληξαν στην Νέα Δημοκρατία, ενώ άλλοι φιλοδοξούν να ηγηθούν του νέου αναχώματος. Δεύτερο εγχείρημα ήταν το κόμμα Καμμένου, το οποίο επίσης ψήφισε μνημόνιο, αυτή τη φορά στηρίζοντας την «κυβέρνηση της αριστεράς». Κάποιοι εξ αυτών θα καταλήξουν στον Σύριζα, ενώ άλλοι έχουν ήδη στήσει το νέο φιλόδοξο ανάχωμα εναντίον των Εθνικιστών.

Οι προβοκάτσιες

Ας μην ζούμε με αυταπάτες, όμως… Οι πραγματικοί κυβερνώντες την χώρα γνωρίζουν ότι τα φερέφωνά τους είναι παντελώς άχρηστα και ανίκανα. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να τους αφήσουν να διαχειριστούν μονάχοι τους την κατάσταση με τα αναχώματά τους και τις περί τα ψηφαλάκια αλχημείες τους.

Ήδη κάποια ύπουλα δημοσιεύματα προσπάθησαν να συνδέσουν την Χρυσή Αυγή με την φαιδρή υπόθεση με τους «ρώσους κατασκόπους». Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα του «Ζούγκλα» είχε αναφορές για συναντήσεις «συγκεκριμένων παραγόντων του λεγόμενου εθνικιστικού-πατριωτικού χώρου που δρουν στην Ελλάδα με πολιτικούς τόσο της Άκρας Δεξιάς (Χρυσή Αυγή) όσο και των ακραίων εκδοχών της συντηρητικής παράταξης με αντικείμενο συζήτησης βεβαίως το Μακεδονικό».

Αυτό το όχι τόσο αθώο δημοσίευμα εν τέλει δεν χρησιμοποιήθηκε επειδή η υπόθεση με τους «ρώσους κατασκόπους» αποδείχτηκε η επιτομή του «φαιδρού» και αποφασίστηκε ότι θα «γέλαγε και το παρδαλό ερίφιο» αν το συνεχίζανε. Εξ ου και το παράδοξο να κατηγορούνται και να απελαύνονται διπλωμάτες για δήθεν χρηματισμό, αλλά να μην κατηγορείται κανείς ότι χρηματίστηκε. Φαίνεται έδωσαν τα ρούβλια σε κάποιο… φάντασμα. Αργότερα ήρθαν τα τελευταία δημοσιεύματα με τους δήθεν “χρυσαυγίτες” που δήθεν “συνελήφθησαν σε πλιάτσικο”, λες και άμα το καθεστώς είχε βρει όντως χρυσαυγίτες δεν θα τους περιέφερε ως περιοδεύων θίασο με τις χειροπέδες.

Μην νομίζουμε ότι θα μείνουνε σε αυτές τις φαιδρές προσπάθειες. Οι κυβερνητικοί ουραγοί θα επιχειρήσουν πάση δυνάμει να στήσουν κάποια προβοκάτσια στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Αντιλαμβάνονται ότι τα αναχώματά τους αποτελούνται από «φελλούς» και πρέπει οπωσδήποτε να πράξουν τα αδύνατα δυνατά για να μην καταστεί η Χρυσή Αυγή ρυθμιστικός παράγοντας των πολιτικών πραγμάτων. Οπότε, τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά γιατί θα εντείνουν τις προσπάθειές τους στο πολύ άμεσο μέλλον. Θα πρέπει ταυτοχρόνως να εντείνουμε τις πολιτικές μας προσπάθειες για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω, αλλά και να είμαστε ξύπνιοι απέναντι στις παγίδες που θα στήσει το καθεστώς.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epicheirhsh-jefouskwste-thn-chrush-augh#ixzz5N2oh26ze

Exit mobile version