Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με νόμο η Δανία απαγόρευσε την ισλαμιστική μπούργκα

Με νόμο η Δανία απαγόρευσε την ισλαμιστική μπούργκα

Μια είδηση, η οποία έρχεται από το εξωτερικό, δείχνει να έχει διπλή διάσταση. Η μία διάσταση έχει να κάνει με το ότι σε ισχύ τέθηκε χθες στην Δανία ο νόμος που απαγορεύει στους πολίτες να καλύπτουν το πρόσωπό τους, γνωστός ως η «απαγόρευση της μπούργκα».

Η απαγόρευση, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας τον Μάιο, περιλαμβάνει καλύμματα προσώπου όπως η μπούργκα, το νικάμπ, η μπαλακλάβα, μάσκες του σκι που καλύπτουν το πρόσωπο, μάσκες προσώπου και η ψεύτικη γενειάδα, όχι όμως τις προστατευτικές μάσκες.

Οι παραβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 1.000 κορωνών Δανίας (156 δολαρίων), ενώ αν το αδίκημα επαναληφθεί, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει τις 10.000 κορώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, το Βέλγιο και η Γαλλία, έχουν ήδη υιοθετήσει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα καλύμματα προσώπου.

Η άλλη διάσταση της είδησης έχει να κάνει με το ότι για να φτάσουν όλες αυτές οι χώρες σε απόφαση απαγόρευσης της μπούργκα, αυτό σημαίνει ότι προηγουμένως φρόντισαν, με διάφορους τρόπους, να ενθαρρύνουν την μετανάστευση προς αυτές ενός πολύ μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων, οι οποίοι βεβαίως όχι μόνο δεν «ενσωματώθηκαν», όπως η καθεστωτική προπαγάνδα διέδιδε για να εφησυχάσει όλους όσοι αντιδρούσαν στην παρουσία τους, αλλά αντιθέτως θέλουν να κάνουν τον δικό τους τρόπο ζωής κυρίαρχο στις νέες «πατρίδες» στις οποίες εγκαταστάθηκαν. Αυτή η είδηση, που σήμερα αφορά όλες τις προαναφερόμενες χώρες, αύριο, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αφορά και την Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apagoreush-ths-mpourgka-kai-sthn-dania#ixzz5N7sJbL4m

Exit mobile version