Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βιομηχανία ελληνοποιήσεων στις εξετάσεις ελληνομάθειας: 9 στους 10 παίρνουν το πιστοποιητικό, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ελληνικό αλφάβητο!

Το παρακάτω δημοσίευμα από το «Πρώτο θέμα» με τίτλο «Βιομηχανία» πριν από λίγες ημέρες, είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει με την επικείμενη νομιμοποίηση – μονιμοποίηση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα:

«Κάτι παραπάνω από σαρωτικά είναι για τους μετανάστες τα αποτελέσματα των εξετάσεων ελληνομάθειας που διενεργεί το υπουργείο Παιδείας, αφού σχεδόν οι 9 στους 10 εμφανίζονται να λαμβάνουν το σχετικό πιστοποιητικό.

Στις συγκεκριμένες εξετάσεις -διενεργούνται δύο φορές τον χρόνο- λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 2.500 μετανάστες, οι οποίοι χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ποτέ κανένα μάθημα ελληνικής γλώσσας εμφανίζονται σαν να ξέρουν το λεξικό Μπαμπινιώτη απέξω κι ανακατωτά.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι καίτοι πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν ούτε ο ελληνικό αλφάβητο, η… επιτυχία στις εξετάσεις ελληνομάθειας είναι άκρως σημαντική για τους ίδιους, διότι με το χαρτί αυτό υπάγονται στο καθεστώς του… επί μακρόν διαμένοντος. Βιομηχανία;».

Το περιεχόμενο του κειμένου είναι διαφωτιστικό για την «βιομηχανία ελληνοποιήσεων» που έχει στηθεί, έτσι ώστε όλοι σχεδόν οι λαθρομετανάστες που έρχονται στην Χώρα μας να λαμβάνουν με ουσιαστικά συνοπτικές διαδικασίες τα σχετικά πιστοποιητικά διαμονής. Το γεγονός δε ότι, όπως άλλωστε αναφέρει και το δημοσίευμα, «καίτοι πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν ούτε ο ελληνικό αλφάβητο», εντούτοις η επιτυχία τους στις σχετικές εξετάσεις σημειώνει ποσοστά σταλινικού τύπου.

Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα διαδικασίας της προσπάθειας μετατροπής της Χώρας μας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/biomhchania-ellhnopoihsewn-sthnetai-stis-ejetaseis-ellhnomatheias#ixzz5N9NDICJw

Exit mobile version