Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η χρεοκοπία της Πατρίδας μας (Μέρος Δ΄)

(Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια, ….αλλά να μην ξεχνιόμαστε)

Περίοδος Κώστα Καραμανλή (2004 – 2009)

Για τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη δεν υπήρξε καμία καταγγελία και αντίδραση εκ μέρους της ψευτοδεξιάς του Κώστα Καραμανλή, πλην κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων. Ο Κώστας Καραμανλής περίμενε, χωρίς να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, μέχρι να φθαρεί εντελώς το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, για να ανέλθει στην εξουσία με σύνθημα την «Επανίδρυση του Κράτους». Το τι είδους επανίδρυση ήταν αυτή το γνωρίζουν οι πάντες. Τα «πράσινα τρωκτικά» αντικαταστάθηκαν  από τα «γαλάζια», που συνέχισαν να ροκανίζουν τους δημόσιους πόρους με περισσότερη λαιμαργία, μετά την απουσία μιας και πλέον δεκαετίας από την εξουσία.

Η πενταετία Κώστα Καραμανλή (2004-2009) ήταν το θανατηφόρο χτύπημα για την διόγκωση του δημόσιου χρέους. Οι δημόσιες δαπάνες εκτινάχθηκαν, το χρέος και το έλλειμμα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, ενώ συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, οι μίζες και οι εξυπηρετήσεις των συντεχνιών.  Η κυβέρνηση της ψευτοδεξιάς, όχι μόνο δεν προσπάθησε εξυγιάνει της παθογένειες της θνήσκουσας οικονομίας, αλλά τις πολλαπλασίασε.

Κατά την διετία 2008-2009, επί κυβερνήσεως  Kώστα Kαραμανλή, σε μια  περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κατά την οποία τα άλλα κράτη προσπαθούσαν να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους, στην Ελλάδα  γινόταν όργια σπατάλης από τους γαλάζιους  «κουμπάρους». Οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν.  Ο εισπρακτικός μηχανισμός είχε παραλύσει. Καταργήθηκαν τα υψηλά τεκμήρια. Ενισχύθηκε το τραπεζικό σύστημα με περίπου 5,5 δις ευρώ. Τα σκάνδαλα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ο  ανεκδιήγητος Πάκης Παυλόπουλος, υπουργός Εσωτερικών τότε, ενέκρινε δεκάδες χιλιάδες  προσλήψεις «ημετέρων» στο δημόσιο, πολλοί από τους οποίους προσλαμβάνονταν χωρίς να περάσουν από τις αντικειμενικές διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος από εκείνους που προσλαμβάνονται συνήθως. Γενικά γινόταν ένα όργιο κατασπατάλησης των κρατικών πόρων που οδήγησε στην επιδείνωση όλων των δημοσιονομικών μεγεθών, με την άνοδο των σπρεντ να διογκώνει τους τόκους των εντόκων γραμματίων.

Ο νωθρός πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, αντί να δουλέψουν  ώστε να θωρακίσουν τη χώρα εν όψει της επερχόμενης οικονομικής λαίλαπας, προτίμησαν να προετοιμασθούν για τις βουλευτικές εκλογές, καταφεύγοντας σε αθρόες προσλήψεις και σε ρουσφέτια, μήπως και μπορέσουν να ανακόψουν τη δημοσκοπική πτώση του κόμματός της ψευτοδεξιάς και αναστρέψουν την ένδειξη της εκλογικής τους συντριβής. Αποτέλεσμα αυτών υπήρξε η πλήρης αδρανοποίηση όλων των μηχανισμών λειτουργίας του κράτους, ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα προς την επακόλουθη καταστροφή, η οποία συντελέστηκε επί Γ.Α.Π. με την είσοδο της χώρας στη μέγγενη του μνημονίου. Ο Γ.Α.Π. ήταν αυτός που έβαλε την ταφόπλακα στον τάφο της χρεοκοπίας που άνοιξε ο πατέρας του, σχεδόν τριάντα χρόνια νωρίτερα.

Περίοδος Μνημονίων (2010 – σήμερα)

Τον Οκτώβριο του 2009 το κλεφτοΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 43,9% καθώς πολλοί ήταν οι αφελείς που παρασύρθηκαν από την περιβόητη ψευδή δήλωση του πολιτικού απατεώνα Τζέφρυ Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν» καθώς και υποσχέσεις για αύξηση μισθών και συντάξεων στα όρια του πληθωρισμού. Ο διαβόητος … Τζέφρυ, παρά τους δεκάδες συμβούλους του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στάθηκε παντελώς ανίκανος να διαχειριστεί την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις,  με αποτέλεσμα την ένταξη της χώρα μας στο πρώτο Μνημόνιο τον Απρίλιο του 2010.

Αμέτρητες ήταν οι επισκέψεις του ολίγιστου Γ.Α.Π. στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, όπου ήλθε σε επαφή με διάφορους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, καθώς και με σκοτεινά κέντρα εξουσίας της διεθνούς τοκογλυφίας.

Στα ατέλειωτα ταξίδια του στο εξωτερικό παρομοίαζε την χώρα μας με τον  «Τιτανικό», ενώ δεν παρέλειπε να τονίζει ότι είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση μιας διεφθαρμένης χώρας, προκαλώντας οικονομικούς «σεισμούς» σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ποτέ δεν ανέφερε βεβαίως ο Τζέφρυ ότι  την ευθύνη για το διεφθαρμένο κράτος – έκτρωμα, του  οποίου υπήρξε πρωθυπουργός, έχουν τα δύο κόμματα της μεταπολίτευσης  και κυρίως το κλεφτοΠΑΣΟΚ, το οποίο ο ίδιος υπηρέτησε επί 35  περίπου χρόνια από διάφορες θέσεις.

Ο Γ.Α.Π. έκανε ότι μπορούσε για να πείσει το λαό πως η προσφυγή στο Μνημόνιο ήταν μια αναπόφευκτη οικονομική αναγκαιότητα, ενώ ουσιαστικά επρόκειτο για μια πολιτική του απόφαση, που είχε ληφθεί πολύ πριν τις εκλογές του 2009! Τα συνεπακόλουθα τα ζει για ένατη χρονιά φέτος ο ελληνικός λαός: μια διαλυμένη οικονομία, ένα χρεοκοπημένο κράτος υπό καθεστώς κατοχής.

Όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων, από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Η οικονομία συρρικνώνεται με γεωμετρική πρόοδο, ο λαός εξαθλιώνεται και οι κλέφτες παραμένουν στο απυρόβλητο. Στα οκτώ και πλέον χρόνια των μνημονίων, χρόνια σκληρής λιτότητας, που έχουν προκαλέσει την φτωχοποίηση ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας και έχουν δημιουργήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, το χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά έχει ξεπεράσει τα 320 δις ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2009!

Οι Έλληνες  χρωστάνε σήμερα πάνω από 320 δις ευρώ δημόσιο χρέος συν ιδιωτικά χρέη προς το δημόσιο, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κ.λπ., με το σύνολο να ξεπερνά το ασύλληπτο ποσό των 500 δις ευρώ!!!

Το «κλεπτοκρατικό τόξο» αποκρύπτει το αμαρτωλό και διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας. Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις του «κλεπτοκρατικού τόξου» -παρά τις υποσχέσεις τους – από το 2010 μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει ούτε ένα ευρώ από τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Panama Papers, κ.λπ., αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγάλους φοροφυγάδες και τους κλέφτες των κρατικών πόρων.

Το διεφθαρμένο κλεπτοκρατικό σύστημα των πολιτικών απατεώνων έχει φροντίσει μέσω της σταδιακής πτώχευσης με τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» να ελέγχει την λαϊκή δυσαρέσκεια, ώστε να αποφευχθούν κοινωνικές αναταραχές που πιθανόν θα είχαν ως συνέπεια την εξαφάνισή του. Έτσι είχαμε σταδιακή μείωση μισθών και συντάξεων (με συνεχείς μειώσεις των συντάξεων πάνω από 20 φορές και έπεται συνέχεια), σταδιακή περικοπή επιδομάτων, υπερωριών, οδοιπορικών κ.λπ., σταδιακή κατάργηση φοροαπαλλαγών, σταδιακή μείωση του αφορολόγητου ορίου, σταδιακή αύξηση φόρων,  αλλά και απότομες αλλαγές στο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μη καταβολή συντάξεων σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

O πολύς κόσμος έχει παραδοθεί και δεν αντιδρά. Μερικοί τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και σιγά – σιγά θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Κάποιοι άλλοι φοβούνται να αντιδράσουν, θεωρώντας ότι αν το κάνουν, θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο δυσμενείς καταστάσεις από αυτές που βιώνουν σήμερα (π.χ. άτακτη χρεοκοπία, έξοδος από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή κ.λπ.). Σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας κυριαρχεί η απόγνωση, η ανασφάλεια, η απελπισία. Ο λαός έχει γονατίσει οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά, χωρίς να βλέπει κάποια λύση, όχι άμεση αλλά ούτε καν μακροπρόθεσμη. Την ίδια ώρα οι αντεθνικές κυβερνήσεις των μνημονίων και της υποταγής συνεχίζουν να υπηρετούν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, οι οποίοι υπαγορεύουν πλέον την ελληνική οικονομική (και όχι μόνο) πολιτική.

Η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ελεγχόμενα απ’ αυτούς ΜΜΕ, με προεξέχουσα την κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία έχει καταστεί το κατεξοχήν φερέφωνο των νεομπολσεβίκων, παραμυθιάζουν το λαό για το «τέλος των μνημονίων» και την επιστροφή της Ελλάδας για δανεισμό από τις Αγορές. Η Ελλάδα, δυστυχώς, θα εξακολουθεί να παραμένει υπό εποπτεία με ελέγχους και παρεμβάσεις των δανειστών που θα γίνονται και μετά το τέλος του προγράμματος, μέχρι να εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ 472/2013.

Με το τέλος του προγράμματος και την έξοδο της Ελλάδας στις Αγορές, ο δανεισμός θα γίνεται με υψηλά επιτόκια που θα κυμαίνονται μεταξύ 4% – 6%  και όχι με επιτόκια 1% – 2% όπως συμβαίνει στα πλαίσια των μνημονίων. Αριστεροί και φιλελεύθεροι πολιτικάντηδες ψεύδονται ασύστολα όταν μιλούν για την πορεία της χώρας προς την περιβόητη «ανάπτυξη» την ίδια στιγμή που η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 25%, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται, οι φόροι αυξάνονται, και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού συντελείται  με γοργούς ρυθμούς.

Οι περισσότερες από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκε πριν μερικά χρόνια, η Ελλάδα θα επανέλθει σε «αναπτυξιακή τροχιά» μετά το 2050! Σε αυτό το μεγάλο διάστημα, το οποίο στον περισσότερο κόσμο θα φαντάζει ατελείωτο λόγω της βαθιάς ύφεσης, θα  έχουν «χαθεί» δύο γενιές Ελλήνων, με το πλέον παραγωγικό δυναμικό της χώρας (νέοι επιστήμονες, επιχειρηματίες κ.λπ.) να έχει μεταναστεύσει σε άλλες χώρες, ενώ το ελληνικό κράτος θα παραμένει προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων.

Πριν λίγο καιρό ο Economist είχε αναφέρει ότι στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα έχει ξεπουλήσει στους δανειστές ότι πολυτιμότερο διαθέτει, όπως την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, τις τράπεζες, την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, την αγροτική γη, τον ορυκτό πλούτο, τις ΔΕΚΟ, τα νησιά και τις βραχονησίδες και ότι άλλο έχει αξία. Ο Economist σημειώνει ότι αυτό θα συμβεί λόγω των πολύ σκληρών μέτρων τα οποία δεν θα επιτρέψουν ποτέ στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει.

Για τη σημερινή κρίση δεν φταίνε μόνο οι πολιτικάντηδες του μεταπολιτευτικού κλεπτοκρατικού συστήματος αλλά και ο αποχαυνωμένος  από την ψεύτικη «ευημερία» των  τελευταίων δεκαετιών λαός, που με τις επιλογές του συνέβαλε στη διαιώνιση της φαυλοκρατίας. Ο λαός που ψηφίζει με αυτοκαταστροφική ιδιοτέλεια ανίκανους και λαοπλάνους πολιτικάντηδες. Ο λαός, μεγάλο μέρος του οποίου συνεχίζει ακόμη να στηρίζει την καταστροφική κομματοκρατία-φαυλοκρατία του ρουσφετιού και της ρεμούλας.

Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι σημαντικό ποσοστό του ελληνικού λαού διαθέτει ακόμη «λίπος» μετά από ξέφρενο φαγοπότι δεκαετιών. Υπάρχουν πολλοί που είτε δεν τους έχει αγγίξει η κρίση, είτε τους έχει αγγίξει ελάχιστα. Υπάρχουν ακόμη μερικοί που εν μέσω κρίσης έχουν γίνει πλουσιότεροι. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει τα καινούργια υπερπολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα πανάκριβα εστιατόρια που είναι ασφυκτικά γεμάτα, τα υπερπλήρη ξενοδοχεία πολλών τουριστικών περιοχών κ.λπ., όλα εκείνα που συνθέτουν την αντίθετη όψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Πολλοί είναι εκείνοι που ωφεληθήκαν από τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης με τα οποία διατηρούσαν και διατηρούν ακόμη πελατειακές σχέσεις και συναλλαγές και δεν θέλουν να τα εγκαταλείψουν.

Οι έντιμοι πολίτες, με σκληρές θυσίες, καλούνται εδώ και χρόνια να πληρώσουν ακριβά τα εγκλήματα των πολιτικών απατεώνων, των απάτριδων πλουτοκρατών και όλων εκείνων που συντηρούν τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος, οι οποίες έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή της παρακμή.

Όλοι οι προδομένοι και ταπεινωμένοι Έλληνες καλούνται να δώσουν τη μάχη, πυκνώνοντας τις τάξεις του Εθνικιστικού Λαϊκού Κινήματος, για να ξεβρομίσει η Πατρίδα μας από τους ντόπιους και ξένους δυνάστες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εθνικής τραγωδίας. 

Παύλος Γκάσταρης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chreokopia-ths-patridas-mas-meros-d#ixzz5NDkHfVZX

Exit mobile version