Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επικίνδυνη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την εκλογή των μουφτήδων στην Θράκη: Δεν καταψήφισε την τροπολογία η ψοφοδεξιά

Το πόσο ενάντια στα Εθνικά συμφέροντα είναι η τροπολογία για την ουσιαστική καρατόμηση των νόμιμων μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, φαίνεται (και) από τον τρόπο με τον οποίο την υποδέχθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ. Οι εφημερίδες της γείτονος επισήμαναν πως η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε ανάβει πράσινο φως για εκλογή των μουφτήδων από την βάση. Η «Σαμπάχ» έγραψε μάλιστα ότι «Ο Τσίπρας έδωσε εντολή. Για το χατίρι του προέδρου Ερντογάν…», ενώ η «Τζουμχουριέτ» σημείωσε πως πρόκειται για «ερντογανική ρύθμιση για τους μουφτήδες στην Ελλάδα».

Σε αυτό το σημείο δεν είναι δυνατόν να μην γίνει ξανά αναφορά στην απαράδεκτη στάση της ΝΔ, η οποία φροντίζει να ρίχνει νερό στον μύλο της συριζαίικης μεθόδευσης για καρατόμηση των δύο μουφτήδων σε Θράκη και Κομοτηνή, αφού κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας Γαβρόγλου έβγαλε την ουρά της απέξω δηλώνοντας «παρών». Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «εκ πρώτης όψεως θα μπορούσαμε να βλέπαμε θετικά την ρύθμιση για τις μουφτείες» και ως η ένστασή της οφείλεται σε άλλες διατάξεις μέσα στην επίμαχη τροπολογία, και επομένως το κόμμα δεν μπορεί να ψηφίσει θετικά!

Υπενθυμίζεται πως με την τροπολογία που ψηφίστηκε ο μουφτής Κομοτηνής Μέσο Τζεμαλή και ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου οδηγούνται σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση ως δικαστικοί, με την αιτιολογία ότι λειτουργούν ήδη ως ιεροδίκες. Οι συγκεκριμένοι μουφτήδες έχουν υπερασπιστεί πολλές φορές τα Ελληνικά συμφέροντα, ενώ έχουν αντισταθεί και στις τουρκικές παρεμβάσεις στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, και γι’ αυτό δεν είναι αρεστοί στην Άγκυρα.

Είναι εμφανές ότι η αντεθνική αυτή στάση της κυβέρνησης συνδέεται με τις πρόσφατες συναντήσεις του Ρετζέπ Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα, στις οποίες προφανώς υπήρξε αλισβερίσι μεταξύ των δύο ηγετών. Τότε ήταν που ο ελληνόφωνος πρωθυπουργός συμφώνησε στην εκλογή των μουφτήδων, κάτι που μεθοδεύεται τώρα με την ψήφιση της τροπολογίας.

Και βεβαίως, αξίζει να επισημανθεί ξανά ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν το μόνο κόμμα που σαφέστατα και χωρίς αστερίσκους και υπαινιγμούς τάχθηκε ξεκάθαρα ενάντια στην αντεθνική αυτή τροπολογία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας-Καμμένος εκτέλεσαν την διαταγή του Ερντογάν για τους μουφτήδες: Μόνο η Χρυσή Αυγή είπε ξεκάθαρα «ΟΧΙ»!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panhgurizoun-ta-tourkika-mme-gia-thn-tropologia-gia-tous-moufthdes.-sampach#ixzz5NDlgXVuC

Exit mobile version