Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεύτερο γεωτρύπανο για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Δεύτερο γεωτρύπανο για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν από τις πρώτες μετεκλογικές του ομιλίες δείχνει πως οι τούρκοι θα συνεχίσουν στον χορό των προκλήσεων και των διεκδικήσεων.

Δεύτερο πλοίο με γεωτρύπανο προτίθεται να ενεργοποιήσει η Τουρκία για αναζήτηση υδρογονανθράκων, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την παρουσίαση του σχεδίου δράσεων 100 ημερών που παρουσίασε.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο NTV, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματά της στην περιοχή της Μεσογείου, εγείροντας νέους φόβους για διεκδικήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Μάλιστα προσέθεσε ότι η Τουρκία θα στείλει επίσης δύο ερευνητικά σκάφη στην Μεσόγειο, ένα για μεγάλα βάθη κι ένα για μικρά. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάζει την τρίτη πυρηνική ενεργειακή μονάδα της στην Ανατολική Θράκη.

Οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου αποτελούν ακόμα ένα χαστούκι στους πολιτικάντηδες της Ελλάδας που πιστεύουν και προπαγανδίζουν το επικίνδυνο αφήγημα της «ελληνοτουρκική φιλίας» και τον κατευνασμό του Ερντογάν.

Υ.Γ. Οι τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα παρά μόνο την πολιτική των κανονιοφόρων!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/deutero-gewtrupano-gia-gewtrhseis-entos-ths-kupriakhs-aoz-anakoinwse-o-ernt#ixzz5NIXLheZA

Exit mobile version