Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλησιάζει η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλησιάζει η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι πολιτικοί απατεώνες της «πρώτης φοράς αριστερά» όχι μόνο δεν κατήργησαν τον ΕΝΦΙΑ, όχι απλά δεν τον μείωσαν, αλλά από φέτος αυτός ο δυσβάστακτος μνημονιακός φόρος θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες! Μέχρι τα μέσα Σεπτέμβριου και λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου θα έρθει ο λογαριασμός του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Ο φόρος θα έχει υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, τις προσαρμογές που έγιναν στα δύο κλιμάκια του βασικού φόρου, ενώ για τον συμπληρωματικό φόρο θα ληφθεί υπόψη νέο αφορολόγητο όριο των 250.000 ευρώ. Όπως αναφέρει το cnn.gr σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά φόρου σε σχέση με πέρυσι λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών. Μάλιστα, για περισσότερους από 200.000 το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ θα είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς θα γράφει έξτρα φόρο που υπερβαίνει ακόμα και τα 200 ευρώ.

Το «μάρμαρο» των νέων αντικειμενικών αξιών θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους μεσαία ακίνητη περιουσία. Σε πολλά προάστια του Λεκανοπεδίου, όπου οι τιμές ζώνης κινούνται μεταξύ 1.100 έως 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, οι αντικειμενικές έκαναν άλμα κατά 200, 300 και 550 ευρώ το τετραγωνικό.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ που αποτελούν τον φθινοπωρινό εφιάλτη εκατομμυρίων Ελλήνων έχει ξεκινήσει και όσο να πανηγυρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια η σκληρή πραγματικότητα όχι μόνο τους διαψεύδει, αλλά παραμένει μετά επώδυνα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/plhsiazei-h-luphterh-tou-enfia-pou-dhthen-tha-katargouse-o-suriza#ixzz5NIZCFopC

Exit mobile version