Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο: «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει»

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο: «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει»

Συνεχίζοντας την τουρκική προκλητικότητα και την αντίληψη ότι η Μεσόγειος (επομένως και το Αιγαίο Πέλαγος και η Κυπριακή ΑΟΖ) αποτελούν ιδιοκτησίες της Τουρκίας, ο Ερντογάν προέβη σε νέες δηλώσεις σχετικά με την πρόθεση της γείτονος να κάνει γεωτρήσεις στην Μεσόγειο.

«Ξεκινώντας γεωτρήσεις στα βαθιά και ρηχά νερά της Μεσογείου δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας. Κάποιοι συναντήθηκαν και συζήτησαν για το τι θα κάνει η Τουρκία. Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ταυτόχρονα, ο τούρκος «σουλτάνος» ανακοίνωσε τα πλάνα για τις γεωτρήσεις και την μίσθωση ενός νέου πλοίου-γεωτρύπανου, αν και δεν διευκρινίζει το πού ακριβώς θα γίνουν οι γεωτρήσεις.

Μετά, λοιπόν, τις δηλώσεις του στο δίκτυο ΝΤV, ο Ερντογάν επανήλθε δριμύτερος, γνωρίζοντας βεβαίως ότι από την πλευρά της Ελλάδας τουλάχιστον και των καρπαζοεισπραχτόρων κυβερνητών της όχι μόνο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αλλά φροντίζουν οι ίδιοι από μόνοι τους να εξυπηρετούν τα τουρκικά σχέδια, όπως άλλωστε έκαναν πρόσφατα και με την «καρατόμηση» των νομίμων μουφτήδων της Θράκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-proklhtikes-dhlwseis-erntogan-gia-tis-gewtrhseis-sthn-mesogeio-h-tourk#ixzz5NWd0ln6j

Exit mobile version