Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Χαστούκι» στην κυβέρνηση από γερμανικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα είναι μακριά από την Εθνική της Κυριαρχία»

Τα κυβερνητικά πανηγύρια για την περιβόητη «έξοδο από τα Μνημόνια στις 20 Αυγούστου» κρύβουν στην πραγματικότητα το δράμα της απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας μας. Αυτό είναι κάτι, το οποίο γίνεται παραδεκτό ακόμη και από τα γερμανικά ΜΜΕ.

«Από την πολιτική λιτότητας στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων» είναι ο τίτλος άρθρου στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου του οικονομολόγου καθηγητή Αλέξανδρου Κρητικού, διευθυντή ερευνητικής ομάδας στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών με έδρα το Βερολίνο. Το συμπέρασμά του είναι ότι η Ελλάδα κατάφερε να «εξυγιάνει» τον κρατικό της προϋπολογισμό με δραματικές συνέπειες, και τώρα θα πρέπει να γίνει ελκυστική για τους επενδυτές.

Ο Κρητικός επικρίνει την ρήση κυβερνητικών μελών περί αποκατάστασης της Εθνικής Κυριαρχίας μετά την 20η Αυγούστου, επειδή οι δανειστές έχουν επιβάλει μέτρα για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% μέχρι το 2023 και 2,2% μέχρι το 2060. «Θα πρέπει να γίνει λόγος για ένα τέταρτο μνημόνιο, τέτοιοι όροι στον προϋπολογισμό αποτελούν σαφή ψήφο δυσπιστίας απέναντι στην νυν αλλά και στις επόμενες κυβερνήσεις. Είναι αμφίβολο εάν τηρηθούν σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και εάν οικονομικά έχουν νόημα. Διότι περιορίζουν δραστικά τα εργαλεία των ελληνικών κυβερνήσεων για ανάπτυξη μέσω δημοσίων επενδύσεων και για οικονομική ανάκαμψη. Η Αθήνα είναι πολύ μακριά από την εθνική της κυριαρχία».

Ο Κρητικός είναι σαφής, τόσο ως προς τον ερχομό ενός ακόμη (τέταρτου) Μνημονίου όσο και προς την παραδοχή ότι η Ελλάδα «είναι μακριά από την εθνική της κυριαρχία». Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για να γίνει εκ νέου αντιληπτός ο υποδουλωτικός και εθνοκτόνος χαρακτήρας των Μνημονίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chastouki-sthn-kubernhsh-apo-ta-germanika-mme-h-ellada-einai-makria-apo-thn#ixzz5NZxAWwYx

Exit mobile version