Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Καλιφόρνια, η Αττική και οι νεκροί

Η μεγαλύτερη φωτιά που ξέσπασε ποτέ στην Καλιφόρνια (από τις 27 Ιουλίου) θα μαίνεται όλον τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας. Περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες από κάθε γωνιά των ΗΠΑ, ακόμα κι από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες, για να θέσουν υπό έλεγχο τις τεράστιες πυρκαγιές που κατακαίνε την Καλιφόρνια εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Μέσα σε αυτή την κόλαση πυρός, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποτιμήσεις, η πυρκαγιά του «Συμπλέγματος Μοντεσίνο» έχει μετατρέψει σε στάχτες 1.176.380 (!) στρέμματα γης. Φυσικά υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες σε μια τέτοιου μεγέθους καταστροφή. Ο απολογισμός είναι 11 νεκροί, 4 εκ των οποίων ήταν πυροσβέστες.

Κάθε σύγκριση στις ανθρώπινες απώλειες με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική είναι περιττή. Στην καρδιά της Ελλάδας, θρηνούμε περίπου 100 θύματα από την πυρκαγιά που έκαψε 12.600 στρέμματα γης. Το μέγεθος της πυρκαγιάς δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο τον αριθμό των θυμάτων.

Οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, όπως και στην Καλιφόρνια. Οι ομοιότητες όμως σταματάνε εκεί, καθώς στην ανοχύρωτη Ελλάδα, η ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι μια «πολυτέλεια» που δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες του, το μνημονιακό κράτος των Αθηνών…

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kalifornia-h-attikh-kai-oi-nekroi#ixzz5Nbo0mZj4

Exit mobile version