Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταγγελία σοκ για Πολάκη: «Το υπουργείο Υγείας έκρυβε τον αριθμό των νοσηλευομένων»!

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την διαχείριση της κατάσταση στην τραγική ημέρα της 23ης Ιουλίου, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για «σοβαρά λάθη και παραλείψεις» και ταυτόχρονα κάνει λόγο για «κρυφτούλι με τους νοσηλευόμενους εγκαυματίες στις ΜΕΘ, για να κρύψουν το μέγεθος της καταστροφής, τον αριθμό των νεκρών και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ»!

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «σήμερα (χθες) νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 8 ασθενείς από τις φωτιές (το υπουργείο μιλά για 6): Θριάσιο 1, ΚΑΤ 2, Ευαγγελισμός 5. Επίσης, νοσηλεύονται 6 στη ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου με πολύ σοβαρά εγκαύματα. Σύνολο 14». Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι η κατάσταση της υγείας κάποιων εγκαυματιών είναι μη αναστρέψιμη…

Ακόμη, στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει: «Πλην των νεκρών δεκάδες σοβαρά εγκαυματίες διακομίσθηκαν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της Αττικής και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής πριν συνεδριάσει το συντονιστικό της κυβέρνησης. Κρύφτηκαν, εξαφανίστηκαν τα βιβλία καταγραφής συμβάντων εκείνη τη νύκτα από τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας που υποδέχθηκαν τους εγκαυματίες. Γιατί;»

Η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει αναλυτικά το χρονικό των κρίσιμων στιγμών στα Κέντρα Υγείς Ραφήνας, Νέας Μάκρης και Σπάτων, καθώς και των διακομιδών νεκρών και τραυματιών στα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο. Ευαγγελισμός και Παίδων «Αγία Σοφία»: «Εκείνες τις τραγικές ώρες τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιοχής ήταν σαν να βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη και χειρότερα. Και όμως ο κος Πολάκης όπως δηλώνει είχε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς. Οι δεκάδες τραυματίες;»

Μάλιστα, συνεχίζει καταγγέλλοντας πως «Οι Υγειονομικές Μονάδες συνεχώς επικοινωνούσαν με το επιχειρησιακό κέντρο της υγείας(ΕΚΕΠΥ) και το Υπουργείο Υγείας. Ο κος Πολάκης γνώριζε για τους νεκρούς και για τον μεγάλο αριθμό τραυματιών από τις φωτιές που διακομίζονταν στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία, πολύ πριν το σόου της κυβέρνησης στο συντονιστικό. Κρύβουν την πραγματικότητα. Γι’ αυτό εξαφάνισαν τα βιβλία καταγραφής συμβάντων εκείνη τη νύκτα».

Τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του Πολάκη είναι κάτι παραπάνω από σοβαρά και αν αληθεύουν οφείλει ο εισαγγελέας να επέμβει το ταχύτερο δυνατόν, για την αισχρή και χυδαία προσπάθεια απόκρυψης του αριθμού των νοσηλευομένων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kataggelia-sok-se-baros-tou-polakh-to-upourgeio-ugeias-ekrube-ton-arithmo-t#ixzz5Nhf3s3LR

Exit mobile version