Μεγάλος θόρυβος και σειρά αντιδράσεων ξέσπασαν στην Ιταλία από την ενέργεια γυναίκας υπαλλήλου των ιταλικών σιδηροδρόμων να απευθυνθεί με… πρωτότυπο τρόπο σε ρομά που επέβαιναν σε τραίνο. Οι επιβάτες της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Μιλάνο με την Κρεμόνα άκουσαν ξαφνικά από τα μεγάφωνα μια γυναικεία φωνή να λέει τα εξής: «Οι επιβάτες παρακαλούνται να μην δίνουν χρήματα σε όσους παρενοχλούν. Κατεβείτε διότι μας τα σπάσατε. Και ούτε στους τσιγγάνους. Να κατέβουν στην επόμενη στάση γιατί μας έχουν σπάσει τα αρ…»!
Η εταιρεία σιδηροδρόμων Trenord, μετά από διαμαρτυρία κάποιου επιβάτη, χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό» το συμβάν, προσθέτοντας ότι «θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα». Η συγκεκριμένη υπάλληλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ, κινδυνεύει να απολυθεί. Ωστόσο, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, υπερασπίστηκε την εργαζόμενη εκφωνήτρια μέσω Twitter: «Αντί να ανησυχούν για τις επιθέσεις κατά των επιβατών, ελεγκτών και υπευθύνων των συρμών, κάποιοι ανησυχούν για τα μηνύματα κατά όσων παρενοχλούν», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.
Φανταζόμαστε τι θα γινόταν στην Ελλάδα σε ένα τέτοιο παρόμοιο περιστατικό. Και δεν πρόκειται για σχήμα λόγου. Σε σχεδόν μόνιμη βάση, στο πρωινό δρομολόγιο του τραίνου από Αθήνα προς Καλαμπάκα, μετά την στάση στους Σοφάδες Καρδίτσας, ανεβαίνουν στο τραίνο ρομά κάθε ηλικίας και ζητιανεύουν επιτακτικά, ενώ φυσικά είναι αμφίβολο εάν πληρώνουν εισιτήριο για την διαδρομή τους μέχρι την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα ή την Καλαμπάκα. Η ενόχληση αρκετών επιβατών γι’ αυτήν την διαδικασία είναι εμφανής, έχουν παραπονεθεί στους ελεγκτές, αλλά άγνωστο για ποιον λόγο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται για πολύ καιρό.
Εδώ που τα λέμε, ποιος ελεγκτής θα θελήσει να επιβάλει την τάξη (όχι βεβαίως χρησιμοποιώντας από τα μεγάφωνα του τραίνου τον τρόπο έκφρασης της ιταλίδας συναδέλφου τους) κινδυνεύοντας να βρεθεί «στην σέντρα» από τους επίδοξους «εισαγγελείς» της «πολιτικής ορθότητας»; Προφανώς, οι διάφοροι επαγγελματίες «αντιρατσιστές», που ομιλούν για ρομά, αλλά χρησιμοποιούν την έκφραση «τσιγγανοφοβία»(!), δεν έχουν ταξιδέψει με τραίνο όπου διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές.
Ο «αντιρατσισμός» τους έχει ως αντικείμενο ενασχόλησης το Facebook και το twitter και όχι τις διαδικασίες της απλής καθημερινής ζωής.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/salos-sthn-italia-gia-ton-tropo-protrophs-gunaikas-ergazomenwn-sta-traina-w#ixzz5Nmby78eq