Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι τούρκοι: Σε δύο μήνες βγάζουν το “Φατίχ” για γεώτρηση

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι τούρκοι: Σε δύο μήνες βγάζουν το “Φατίχ” για γεώτρηση

Σταθερά προσκολλημένοι στην τακτική των προκλήσεων οι τούρκοι, αφού απέναντί τους έχουν μια κυβέρνηση υποτακτικών και ραγιάδων, προαναγγέλλουν την πρώτη της γεώτρηση ανοικτά της Αττάλειας.

Ο υπουργός Ενέργειας του Ερντογάν ανακοίνωσε πρόσφατα πως “το σεισμογραφικό μας έκανε έρευνες για πέντε χρόνια στην περιοχή με σημαντικά ευρήματα και προβλέπεται πως η πρώτη γεώτρηση θα γίνει εντός του χρόνου, μέσα στους επόμενους έναν με δύο μήνες“.

Μιλώντας στο τουρκικό ATV, ο Φατίχ Ντονμέζ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενθαρρυμένος από τα δεδομένα που η Άγκυρα έχει συλλέξει. “Το ονομάσαμε Πορθητής. Από αυτό το πλοίο για να είμαστε ειλικρινείς, περιμένουμε την κατάκτηση των αποθεμάτων μας σε υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο. Για μένα εάν βρούμε θα είναι μια κίνηση που θα αλλάξει την τύχη του παιχνιδιού“.

Φυσικά, αυτή η πολιτική εντάσσεται στην γενικότερη επιθετική τακτική του “σουλτάνου” που δήλωσε αναφορικά με τις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο ότι: «η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει».

Η ελληνόφωνη κυβέρνηση από την πλευρά της συνεχίζει να υποχωρεί…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-fatich-epistrefei-se-duo-mhnes-h-prwth-tourkikh-gewtrhsh#ixzz5NxvNLT8X

Exit mobile version