Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O μαρτυρικός θάνατος της μεγάλης Ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη

Σχόλιο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Είχε γράψει στο παρελθόν η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στο ένθετό της για τις παραστάσεις της Αντιγόνης και την Μεγάλη Ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη:

«Μια νέα εποχή για τις παραστάσεις της Αντιγόνης σηματοδοτεί η πρώτη παρουσίασή της από το Εθνικό Θέατρο, τον Σεπτέμβριο 1940 στο Ηρώδειο. Αποτελεί ταυτόχρονα την πρώτη απόπειρα του Τάκη Μουζενίδη να σκηνοθετήσει αρχαίο δράμα, και την πρώτη εμφάνιση σε πρωταγωνιστικό τραγικό ρόλο της Ελένης Παπαδάκη.

Η εξαιρετική ερμηνεία της, και ιδίως η μοναδική εκφραστικότητά της στη σκηνή του κομμού, την οποία παίζει με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, θα σφραγίσει την σταδιοδρομία της και θα γίνει μέτρο σύγκρισης για κάθε κατοπινή Αντιγόνη. Η μετάφραση είναι πια του Ιωάννη Γρυπάρη, ενώ τον Κρέοντα ερμηνεύει ο Αιμίλιος Βεάκης».

Αυτό που δεν έγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι τι απέγινε η Ελένη Παπαδάκη. Κάποτε μάλιστα, σε μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό, εγράφη ότι εκτελέστηκε από τους… Γερμανούς!

Η αλήθεια που όλοι κρύβουν είναι πως Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ! Αυτό σαν μία ακόμη απάντηση στην ψευδολογία ότι η αριστερά δεν είχε ποτέ σχέσεις με το έγκλημα…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-marturikos-thanatos-ths-megalhs-hthopoiou-elenhs-papadakh#ixzz5NxxGr5IO

Exit mobile version