Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κλάους Ρέγκλινγκ: Ποια «καθαρή έξοδος»; Είμαστε οι δανειστές σας και θα έχουμε αυξημένη εποπτεία και έλεγχο!

Κλάους Ρέγκλινγκ: Ποια «καθαρή έξοδος»; Είμαστε οι δανειστές σας και θα έχουμε αυξημένη εποπτεία και έλεγχο!

Μπορεί οι συριζαίοι να ετοιμάζουν τα βαρελότα για τις εκδηλώσεις για την «καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια», που θα τους χρησιμεύσει (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουν) για να αλλάξουν την εικόνα από την προδοσία της Μακεδονίας και την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι, όμως οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν κάπως… διαφορετική άποψη.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε:

«Η κρίση στο σύνολο της Ευρώπης έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Το τέλος του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα στις 20 Αυγούστου είναι ο επίλογος. Αλλά η Αθήνα θα παραμείνει υπό στενή σχέση με τον ESM. Με 204 δισ. ευρώ σε δάνεια είμαστε ο μεγαλύτερος δανειστής. Λόγω των μακροπρόθεσμων ωριμάνσεων και των χαμηλών επιτοκίων η Ελλάδα γλιτώνει κάθε χρόνο περίπου 12 δισ. ευρώ από τις ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους.

Για τους λόγους αυτού μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα είναι υπό στενότερη παρακολούθηση σε σχέση με τα άλλα κράτη που βρέθηκαν σε πρόγραμμα, τόσο από τον ESM όσο και από τους άλλους θεσμούς»

Και, βεβαίως, η παρακολούθηση σημαίνει ότι στο παραμικρό στραβοπάτημα οι διεθνείς τοκογλύφοι θα πάρουν τα ηνία, διατάσσοντας νέα επώδυνα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού. Αυτό το στραβοπάτημα δε είναι απολύτως βέβαιο. Όχι μονάχα επειδή οι πολιτικάντηδες είναι ανίκανοι, αλλά γιατί τα πρωτογενή τους πλεονάσματα είναι πλαστά, γεννήματα καθυστερημένων συντάξεων, ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες και κακοπληρωμών, γεγονός που εν τέλει, αργά ή γρήγορα, θα φανεί, φέρνοντας τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/klaous-regklingk-poia-katharh-ejodos-eimaste-oi-daneistes-sas-kai-tha-echou#ixzz5OB12TqAj

Exit mobile version