Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ύποπτο κρούσμα βανδαλισμού στο Βυζαντινό Μουσείο: Φανατικοί ισλαμιστές κατέστρεψαν τα Χριστιανικά Μνημεία;

Ύποπτο κρούσμα βανδαλισμού στο Βυζαντινό Μουσείο: Φανατικοί ισλαμιστές κατέστρεψαν τα Χριστιανικά Μνημεία;

Η βάρβαρη “λογική” των τζιχαντιστών που καταστρέφουν Μνημεία του Χριστιανισμού και του παγκόσμιου πολιτισμού φαίνεται πως ήρθε και στην Πατρίδα μας, καθώς πολλά ερωτήματα προκαλεί το κρούσμα βανδαλισμού στο Βυζαντινό Μουσείο. Μετά από 2 σχεδόν εβδομάδες ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περιστατικό βανδαλισμού της 28ης Ιουλίου από δυο μεσήλικες γυναίκες.

Οι 50χρόνες είχαν μπει εκείνο το Σάββατο στο Μουσείο για να προκαλέσουν ανεξίτηλες φθορές στα εκθέματα, αφού επί μιάμιση ώρα περιδιάβαιναν τους χώρους και ράντιζαν εικόνες, επιγραφές, ψηφιδωτά, τοίχους κ.α. με baby oil. Η δράση τους ήταν συντονισμένη, καθώς η μία ράντιζε με το καταστροφικό υγρό και η άλλη την κάλυπτε κατά την διάρκεια της βέβηλης δράσης της.

Την επόμενη μέρα όταν το προσωπικό διαπίστωσε τους εκτεταμένους λεκέδες στα έργα, ειδοποιήθηκε η Διευθύντρια του Μουσείου και η Αστυνομία, όπως και το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση.”Το λάδι πότισε και δεν ξέρουμε, αν θα μπορέσουν τα έργα να αποκατασταθούν” επισημαίνουν ειδικοί συντηρητές.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη ζημιά εντοπίζεται σε έναν σπάνιο Κοπτικό Σταυρό του 6ου αιώνα, σύμβολο της κοπτικής τέχνης των Χριστιανών της Αιγύπτου που κατέχει κυρίαρχη θέση στην κεντρική αίθουσα των μόνιμων συλλογών.

Τα κίνητρα των δραστών είναι προφανή, ενώ σίγουρα θα πρέπει να ελεγχθεί και η αποτελεσματικότητα του προσωπικού φύλαξης και ο ανύπαρκτος έλεγχος από το Υπουργείο, αφού οι δυο γυναίκες κατέστρεφαν επί 90 λεπτά και κανείς δεν τις αντιλήφθηκε!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upopto-krousma-bandalismou-sto-buzantino-mouseio-fanatikoi-islamistes-kates#ixzz5OMX2KLOt

Exit mobile version